Aktier/åbning: Solidt regnskab løfter Nordea

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 09:26  |  
Arkiv: Foto

Et stærkt regnskab har fredag morgen sendt Nordea på vinderkurs på det danske aktiemarked, der åbner i et forsigtigt plus.

I USA vendte stemningen på aktiemarkedet i løbet af torsdagen, og de tre ledende indeks endte med små plusser efter at have startet dagen lidt lavere.

Det hjemlige C25-indeks ligger efter få minutters handel til en gevinst på 0,2 pct. til 1529,91 efter et fald på 1 pct. torsdag..

NORDEA LEVERER BEDRE TAL END VENTET

Regnskabet for Nordens største bankkoncern, Nordea, er morgenens højdepunkt, og viser et væsentligt større nettooverskud end ventet af analytikerne.

Bankens nettooverskud landede i kvartalet på 837 mio. euro mod et underskud på 332 mio. euro i samme kvartal 2019. Analytikere, der havde givet estimater til Bloomberg News, ventede 695,5 mio. euro

Nordea karakteriserer regnskabet som solidt og fremhæver en fremgang i driftsoverskuddet på 24 pct. sammenlignet med samme kvartal året før.

På toplinjen havde Nordea flere nettorenteindtægter end i samme kvartal året før, da de i kvartalet lød på 1146 mio. euro mod 1083 mio. euro i det tilsvarende kvartal i 2019.

Analytikerne havde ventet 1,12 mia. euro. Samtidig tog omkostningerne et dyk til 1089 mio. euro fra 2175 mio. euro i samme periode året forinden.

- Når vi står med nettorenteindtægter, der stiger mere end ventet, og en omkostningsbase, der falder mere end ventet, så er det to ting, der må være de primære positive elementer, man kan tage med sig fra regnskabet, og derfor kan jeg ikke forestille mig andet, end at aktien skal stige på regnskabet, siger Anders Haulund Vollesen, der er analytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Han havde umiddelbart inden åbningen ventet en stigning på 1-3 pct., men skød endda for lavt, da Nordea-aktien løftes hele 4,6 pct. til 50,99 kr. i den tidlige handel.

Samtidig stiger kollegaen Danske Bank med 1,4 pct. til 93 kr., og Jyske Bank ligger 0,8 pct. højere i 200,60 kr.

UNIBREW FÅR ANALYSENYT

Den amerikanske storbank Citi har indledt dækning af aktien i Royal Unibrew med anbefalingen "køb" og et kursmål på 730 kr., fremgår det af et notat fra banken.

Bryggeriaktien stiger 3,2 pct. til 633,80 kr., og er dermed gået helt til tops blandt C25-aktierne i den tidlige handel.

Ved middagstid fredag kan investorerne se frem til et regnskab fra forsikringsselskabet Topdanmark, der forventes at kunne præsentere fremgang i sit forsikringstekniske resultat for tredje kvartal.

15 analytikere, der har leveret estimater til Topdanmark selv, venter en fremgang i forsikringsdriften - det forsikringstekniske resultat - til 400 mio. kr. fra 356 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Topdanmark stiger 0,7 pct. til 301,60 kr. inden regnskabet.

SAS HAR NYT OM GENNEMFØRT KAPITALPLAN

Luftfartsselskabet SAS kan fredag morgen fortælle, at implementeringen af selskabets rekapitaliseringsplan har været en succes.

- Rekapitaliseringsplanen konverterer gæld for 2,25 mia. svenske kr. til aktier, rejser samlede midler svarende til omkring 12 mia. svenske kr. før udstedelsesomkostninger og genskaber dermed SAS' egenkapital med et beløb svarende til 14,25 mia. svenske kr.

- Som et resultat vil antallet af aktier og stemmerettigheder i SAS stige med knap 6,9 mia. til 7,23 mia., svarende til en udvanding på omkring 95 pct. i forhold til aktiekapitalen forud for, oplyser SAS.

Ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, er antallet af nye SAS aktier lidt mindre end ventet.

Han henviser til, at SAS i prospektet fortalte, at udvidelsen kunne resultere i udstedelsen af op til 7,7 mia. nye aktier.

SAS-aktien stiger 0,4 pct. til 1,54 kr. fredag. Siden årets start er aktien faldet 47 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder