AKTIER:

Udgivet den 30-10-2013  |  kl. 20:09  |  

 

Futures i Europa.  

Futures i USA peger lidt ned her til morgen.  

Svage nøgletal fra USA og usikkerhed om Grækenland sætter stadig dagsordenen.

- Der er nok ikke den store tvivl om, at dagens fokus igen vil være rettet mod den europæiske gældskrise, hvor udviklingen i Grækenland stadig skaber betydelig usikkerhed på de finansielle markeder. Den fortsatte uenighed mellem ECB og politikkerne omkring sammensætningen af en ny hjælpepakke og bekymringen omkring det politiske miljø i Grækenlands evner til at leve op til de massive besparelseskrav i en økonomi, der allerede er sendt til tælling (understreget af stigningen i arbejdsløsheden i 1. kvartal fra 14,2% til 15,9%), giver således ikke umiddelbart næring til optimisme. Vores overordnede indtryk pt. er da også, at det bliver umådeligt svært at undgå en restrukturering af den græske gæld, skriver Handelsbanken her til morgen.

Bemærk at Danisco afnoteres i dag og at det nye C20 med DS Norden, TDC og Lundbeck træder i kraft på mandag.

De konjunkturfølsomme aktier som f.eks. Vestas og Pandora fik nye kursklø i går og vil nok også være i fokus i dag.  

Kursmålet på Pandora er blevet skåret til 310 kr. fra tidligere 390 kr. pr. aktie af SEB Enskilda. Anbefalingen er fortsat Køb, skriver Bloomberg.

Det amerikanske aktiemarked lukkede overvejende højere torsdag aften, men det var efter en handelssession med store udsving.

Dow Jones lukkede 0,54 pct. højere i 11.961 mens Nasdaq lukkede 0,30 pct. lavere i 2.623 og S&P 500 satte sig 0,18 pct. højere i 1.267.

Mobilproducenten Research In Motion - især kendt for deres Blackberry - faldtover 14 pct. i eftermarkedet på Wall Street efter et skuffende regnskab. Aktien er i forvejen faldet 38 pct. siden en nedjustering i april.

I Asien falder aktierne her til morgen.

 

Udgivet af: NPinvestordk