AKTIER: C20 bryder modstand i positivt marked - stor interesse for Novo

Udgivet den 26-03-2009  |  kl. 12:02  |  

En positiv stemning har indfundet sig på det danske aktiemarked torsdag formiddag, og det har sendt C20-indekset over modstandsområdet i 230-233.

 

Kort før middag lå det toneangivende indeks 1,7 pct. højere i 234,03. Nu bliver det spændende at følge, om indekset kan holde sig på dette niveau.

 

Det amerikanske futures-marked ligger over en pct. højere og indikerer dermed en højere åbning i eftermiddag. S&P futures indikerer en åbning omkring 820 mod gårsdagens lukning i 813.

 

Vestas stiger 2,4 pct. til 246,75 kr. Selskabet har de senere år brugt mange kræfter og store millionbeløb på at slå sit navn fast som "No. 1 in Modern Energy" i USA, og det har givet bonus.

 

Vestas-direktør Peter C. Brun fortæller, at vindmøllegiganten netop er blevet indbudt til deltage i arbejdet med at omsætte en ny amerikansk støttepakke for grøn energi til lov, skriver Jyllands-Posten.

 

- Vestas sidder med ved bordet i drøftelserne om den konkrete udformning af lovgrundlaget, siger Peter C. Brun.

 

Novo Nordisk stiger 2,4 pct. til kurs 275, efter at den schweiziske bank UBS har hævet sin anbefaling på aktien til Køb fra Neutral. Samtidig justeres kursmålet på aktien til 320 kr. fra 330 kr. Men aktien er samtidig præget af spekulation.

 

- Noget tyder på, at markedet er begyndt at spekulere i den vigtige afgørelse fra de amerikanske myndigheder på torsdag i næste uge, hvor de tager stilling til, om de vil godkende Novos nye insulinpræparat Victoza, skriver Nordea i en kommentar.

 

NKT Cables har i dag underskrevet en betinget aftale med en kinesisk partner om salg og produktion af højspændingskabler i Kina. Aftalen indebærer, at parterne i løbet af de kommende måneder vil etablere et joint venture selskab, der ejes 51 pct. af NKT Cables og 49 pct. af den kinesiske partner. NKT stiger 4 pct. til 106,50 kr.

 

I USA offentliggøres der endeligt BNP for 4. kvartal og de ugentlige ledighedstal i eftermiddag.

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder