Aktier/middag: Dukkert til Mærsk og Nordea i ellers positivt marked før jobtal fra USA

Udgivet den 05-07-2024  |  kl. 11:21  |  
Maersk Line

Mærsk og Nordea er blandt de negative islæt i et ellers lettere positivt dansk aktiemarked forud for eftermiddagens vigtige jobtal fra USA.

Også i resten af Europa peger aktierne lidt op, inden det amerikanske aktiemarked fredag eftermiddag åbner op igen efter lukkedagen torsdag i forbindelse med fejringen af USA's uafhængighedsdag.

Herhjemme ligger C25-indekset ved 11.15-tiden 0,2 pct. højere i 1985,19, og i ugens løb er det steget 1,6 pct.

- Der er meget fokus på de nøgletal, vi får senere i dag fra USA. Arbejdsmarkedsrapporten er ugens vigtigste nøgletal, og det er det, som markedet retter sig ind imod, siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til MarketWire.

JOBSKABELSE OG LØNUDVIKLING I FOKUS

Jobrapporten for juni offentliggøres klokken 14.30 dansk tid. Der vil her særligt være fokus på jobskabelsen og udviklingen i lønningerne.

Generelt har aktiemarkederne klaret sig relativt godt taget de usikkerheder, der er i forhold til økonomi, men også på den politiske scene.

- Investorerne har været ret gode til at kigge igennem den politiske uro, der er derude, både fra valget i Frankrig, hvad der sker i England, men også fra den amerikanske valgkamp.

- Der er en masse ting, man kan være lidt bekymret omkring, men jeg synes egentlig, at markedet har været gode til at kigge lidt igennem det, siger Mads Zink.

Men solen skinner ikke fra en skyfri himmel - heller ikke på aktiemarkedet.

- Der er en del mørke skyer derude, der godt kan smitte lidt af på aktiemarkedet henover den næste periode. Der er fortsat meget fokus på inflation- og makrotallene, og der kan også godt komme noget hen over weekenden med det franske valg.

- Og nu går vi også ind i en ferieperiode, hvor volumenen i markedet normalt bliver noget lavere, så der skal heller ikke så meget til, at der kan komme nogle større udsving, siger Mads Zink.

Herhjemme springer et fald i Mærsk-aktierne på 4 pct. i øjnene.

Fredag morgen viste SCFI-indekset, der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, en stigning for 13. uge i træk.

I denne uge var fremgangen dog kun på 0,5 pct. til 3733,8, men indekset ligger nu 300,7 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

Anbefalingen af Mærsk-aktien er desuden blevet opjusteret til "køb" fra "sælg" af finanshuset Fearnley. Kursmålet løftes desuden til 16.200 kr. fra 8181 kr.

Det til trods falder Mærsk B 4,1 pct. til 12.455 kr.

- Væksten aftager en lille smule i spotraterne. Det er nok det, aktien isoleret set falder lidt på i dag. Det skal også ses i lyset af, at Mærsk-aktierne har haft et rigtigt stærkt forløb de seneste uger.

- Mærsk steg en del, da det blev meldt ud, at selskabet ikke havde interesse i DB Schenker - måske steg også for meget, så jeg tror egentlig bare, at den nærmer sig det niveau, hvor den burde ligge, siger Mads Zink.

NORDEA TILTALT FOR HVIDVASK I DANMARK

Nordea er blevet tiltalt for hvidvask af National Enhed for Særlig Kriminalitet. Det fremgår af en meddelelse fra banken.

- Efter undersøgelser gennemført af myndighederne i forbindelse med foranstaltninger til forebyggelse af hvidvask fra 2015 og tidligere har National Enhed for Særlig Kriminalitet meddelt, at man har rejst formel tiltale og dermed indleder en retssag. Nordea er ikke enig i myndighedens vurdering af sagen, skriver banken.

Nordea-aktien falder 1,4 pct. til 83,60 kr. i København.

I toppen af C25 ligger Ørsted med en stigning på 2,8 pct. til 400,30 kr., hvilket sker uden selskabsspecifikke nyheder.

Blandt de mindre aktier stiger Ennogie Solar, der laver solcelletage, med 9,4 pct. til 9,82 kr. Selskabet oplevede i andet kvartal af 2024 det højeste ordreoptag i mere end et år, oplyste selskabet torsdag aften.

Meldingen kom efter en artikel i Børsen torsdag, hvori selskabets nedadgående omsætning og en faldende aktiekurs omtales. En investor siger til mediet, at "alle røde lamper lyser i selskabets regnskaber," og at pengestrømmene er så stærkt negative, at "selskabet er truet på livet".

Torsdag faldt aktien 8,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯