AKTIER: Investorer flygter fra Wall Street - BioMar i fokus

Udgivet den 19-10-2005  |  kl. 08:47  |  

Det danske aktiemarked ventes at vende næsen nedad onsdag, da stemningen på Wall Street fortsat er temmelig trist. Efter at den tekniske modstand i 360 holdt i gårsdagens marked, ser det således ud til, at vi atter er på vej mod støtten i 350.

I USA endte Dow Jones 0,6 pct. lavere, mens Nasdaq dykkede med 0,7 pct. Internet-aktien Yahoo fremlagde ellers et regnskab, der var bedre end ventet, men det var investorerne tilsyneladende ligeglade med.

Udviklingen passer fint overens med en artikel i dagens udgave af Børsen, der beretter, at internationale investorer flygter fra det amerikanske aktiemarked.

Hverken under sammenbruddet for Nasdaq-børsen i 2000-2002, eller da de amerikanske regnskabsskandaler i Enron, Worldcom og Tyco var på deres største, har investorerne været så negative på det amerikanske marked som nu.

Det viser den seneste udgave af Merrill Lynchs globale Fund Manager Survey, som bygger på svar fra 311 kapitalforvaltere med i alt 6.700 mia. kr. under forvaltning.

Herhjemme vil der være fokus på BioMar, da Norsk Hydro vil sælge ud af sin aktiebeholdning.

Norsk Hydro, der ejer 7.569.990 aktier i BioMar, svarende til 68,82 pct. af den samlede aktiekapital i BioMar, har således besluttet at undersøge muligheden for at sælge samtlige eller en del af Norsk Hydro’s aktier i BioMar Holding i den nærmeste fremtid. Det planlagte salg vil være rettet mod professionelle investorer.

På nøgletalsfronten offentliggøres de ugentlige olielagertal fra USA kl. 16:30.

Af Steffen Lundstrøm, steffen@netposten.dk

Udgivet af: NPinvestordk