AKTIER: Julestemning i C20 - DSV, Vestas og Rockwool i søgelyset

Udgivet den 16-12-2011  |  kl. 11:07  |  

Det danske C20 stiger i dag med 0,82 pct. til 377,09. Dermed er de danske aktier blandt de stærkeste i Europa. I f.eks. Frankrig og Sverige er de ledende indeks gået i minus.

Pandora stiger over 3 pct., mens DSV og Vestas stiger over 2 pct.

Barclays indleder dækning af DSV-aktien med Overvægt og et kursmål på 135 kr., skriver Bloomberg. Samtidig nedjusterer de DSVs schweiziske konkurrent Kuehne + Nagel fra Equal Weight til Underweight.

Rockwool er kommet på Goldman Sachs "Conviction Buy" liste, samtidig hæver de target fra 675 til 700 DKK, skriver Sydbank.

Rockwool stiger 2,4 pct.

EON har meddelt at de forventer, at ville investere op mod 7 mia. EUR i vedvarende energi efter Tyskland opgiver atomkraft.

Vestas skal ifølge pressemeddelelsen fra EON levere vindmøller til to offshore vindparker. Det bliver Vestas store 3,0 MW V112-mølle. De to projekter er Humber Gateway på 219 MW og Kårehamn på 48 MW. De to parker vil koste 970 mio. euro tilsammen.

Vestas har allerede indregnet ordren - de meddelte allerede i oktober, at de har indgået en fast og ubetinget ordre på i alt 267 MW til offshore-projekter i hhv. Sverige og UK og at kunden er EON. Men investorerne tror måske, at der kan være yderligere mia-ordrer på vej til Vestas fra EON.

- EONs planer er et stærkt signal for vindmøllesektoren, for det er altså den del af vedvarende energi, som leverer bedst, når det gælder elektricitet. Samtidig er det en blåstempling af havvindmøllemarkedet, det må man bestemt heller ikke underkende, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Blandt sidepapirerne stiger Hartmann idag 5 pct., fordi der muligvis kan være et nyt og bedre købstilbud på vej.

- Hartmann har, på baggrund af igangværende drøftelser, modtaget konkrete interessetilkendegivelser fra andre potentielle købere på vilkår, der er mere attraktive for Hartmann og Hartmanns aktionærer end det foreliggende købstilbud fra Lactosan-Sanovo (på 95 kr.).  Det forventes dog ikke, at et alternativt købstilbud kan nå at blive fremsat inden udløbsfristen for Lactosan-Sanovos købstilbud den 21.december, skriver selskabet i dag.

 

 

Udgivet af: NPinvestordk