USA/T-bond: Lavere renter efter svagere jopbtal end ventet

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsobligationer handles ikke mandag morgen, da markedet i Tokyo er lukket for en lokal helligdag.

En svagere end ventet jobrapport fra USA for april udløste fredag fald til markedsrenterne, og dermed tog ugens udvikling yderligere fat, da tallene validerede onsdagens knap sø høgeagtige amerikanske centralbank som frygtet.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 4,51 pct., hvilket var et enkelt point lavere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede for weekenden.

I løbet af handelen faldt den tiårige rente fra en top i 4,59 pct. til sit laveste for fredagen i 4,47 pct., og gennem ugen blev det til et minus på 16 fra 4,67 pct. for den lange rente.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente tikke ned med 6 basispunkter til 4,82 pct., hvorved det for ugen blev til et minus på 18 punkter fra 5,00 pct. fredagen inden.

- Med data, der var blødere end forventet, genprisede markederne dueagtigt forventningerne til Federal Reserves pengepolitiske udsigter, lyder en kommentar fra Michael Brown, senior researchstrateg hos Pepperstone, ifølge Reuters.

- Dog skyldtes en betydelig del af denne reaktionen sandsynligvis den overdrevent høgeagtige prissætning før jobrapporten, hvilket resulterede i, at positioner blev afviklet, da dataene blev lagt frem.

Fredagens jobrapport for april viste en mindre jobskabelse uden for landbruget på 175.000 end ventede 240.000. Samtidig steg ledigheden en tak fra 3,8 pct. til 3,9 pct., mens de gennemsnitlige timelønninger på månedsbasis gik op med 0,2 pct. mod konsensus på 0,3 pct.

Nøgletallene synes at validere onsdagens knap så høgeagtige amerikanske centralbank, Federal Reserve, da formand Jerome Powell ganske vist pegede på højere renter i længere tid, men også havde en forventning om, at inflationen vil tage yderligere af, ligesom han skød ideen, om at næste rentebevægelse vil være i opadgående retning, ned.

For begge de to renters vedkommende betød ugens fald, at de nu er tilbage til niveauet fra starten af april.

Handelen med rentefutures pegede fredag også i en mere lempelig retning med å en rentesænkning til september eller november og muligvis en mere i december til en slutrente i 2024 på 4,86 pct. Det skal sammenlignes med en ventet nytårsrente torsdag på 4,95 pct. og 5,05 pct. tirsdag før Federal Reserves rentemelding.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯