AKTIER: Kurser marginalt op i stille marked - Udlandet driver Unibank op

Udgivet den 08-04-1997  |  kl. 13:10  |  

De danske aktiekurser steg tirsdag marginalt under en stille omsætning, fortalte en aktiehandler i en stor dansk bank tirsdag til NetPosten. KFX-indekset lå således i 151,57, hvilket var en stigning på 0,47 point fra gårsdagens slutteniveau. Dermed var de danske aktier steget i samme takt, som stort set resten af Europa. Det tyske DAX-aktieindeks er således steget med 0,24 pct.

Eneste aktie, der var omsætning i af betydning, var Unibank, hvor stor udenlandsk interesse drev aktien et par kr. op i 348 kr.

Usikkerheden om, hvad regeringens Kina-politik betyder for de danske virksomheder, som Novo og ØK, der er etableret i Kina, har samtidig lagt en dæmper på interessen for de to selskaber. ØK er faldet en smule tilbage, dog uden at det nødvendigvis kan tilskrives Kina-problematikken. det kan ligeså vel være udtryk for en korrektion oven på sidste uges store kursstigninger.

Sophus Berendsen fremlægger torsdag sit årsregnskab, og spoekulation i et bedre end ventet regnskab betød tirsdag, at aktien steg med 8 kr. til 815 kr.

Danske Trælast kom tirsdag med et regnskab, der bød på uændrede resultater i forhold til sidste års rekord-regnskab. Aktien steg 20 kr. til 590 kr. på regnskab, hvilket skyldes forventninger om et stigende overskud.

Resten af dagen på det danske aktiemarked ventes fortsat at være stille, men KFX-indekset kan muligvis komme højere op - alt afhængig af udlandet, vurderede markedsdeltageren.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder