Novo tester supermolekyle i leverbehandling og i alkoholforbrug

Udgivet den 15-05-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk vil indlede forsøg med sit supermolekyle Semaglutid, hvor et af målene for studiet, ganske vist et sekundært et, er, om det aktive stof kan hjælpe patienterne med at drikke mindre alkohol på daglig basis.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af data om registrerede forsøg hos de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Hovedmålet med forsøget vil dog være at undersøge, om Semaglutid kan hjælpe på patienter med leversygdom og fibrose i leveren.

Fibrose er en proces, der skaber en stor ophobning af bindevæv og arvæv i leveren på grund af inflammation, og det kan føre til nedsat funktion af leveren.

I forsøget anvendes Semaglutid samt Cagrisema, der er en kombination af Novo Nordisks Semaglutid, med et andet aktivt stof Cagrilintid, som er en analog af hormonet amylin.

Novo har tidligere testet sit fedme- og diabetesmiddel, der sælges under navnene Wegovy og Ozempic, i andre indikationer, herunder hjertekarsygdomme, men indtil nu har selskabet holdt sig fra at undersøge alkoholisme eller effekten på alkoholforbrug, skriver Bloomberg News.

Et sidste mål for studiet, hvor optaget af patienter vil fokusere på personer med et overforbrug af alkohol, men i særdeleshed på leverskade er at undersøge effekten på patienter med leverskade på grund af alkoholindtagelse, er effekten på firboplast vækstfaktor 21, der er et hormon, som potentielt giver leverskader.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder