Aktier middag: Zealand i rekord i afdæmpet men positivt marked

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 11:56  |  
Pandora - Sten

Med afsæt i den absolut tunge ende af C25-indekset fra handelsstart er Zealand Pharma fra hen over formiddagen accelereret til tops i eliteindekset, hvor biotekaktien stiler mod endnu en lukkekursrekord.

Det sker i et aktiemarked, som er præget af lav aktivitet i fraværet af impulser fra de amerikanske børser, som holder lukket på grund af uafhængighedsdagen, mens de aktuelle storpolitiske begivenheder i Europa ikke synes at påvirke markedet synderligt.

Til gengæld er der rigeligt af kursmålsændringer, handlerne kan lade sig inspirere af, og samlet set er der tale om en stigning i C25-indekset på 0,6 pct. til 1979,64.

- USA er lukket i dag, der er "Independence Day", og det lægger en naturlig dæmper på aktiviteten. Men der er valg i Storbritannien, og vi får første exitpoll her kl. 22, som plejer at være rimelig pålidelig. Men forud er der en ret stor overbevisning om, at valget er afgjort, og at Labour overtager efter de konservative. Så markedsmæssigt har det ikke stor effekt, konstaterer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen.

Han peger i stedet på Frankrig, som fokuspunkt.

- Frankrig er centrum for de finansielle markeders opmærksomhed frem mod den næste valgrunde på søndag, og som der ud i øjeblikket, er der ikke etableret et flertal til højre. Og markedet har reageret, ved at spændet mellem den tyske og den franske rente er blevet mindre.

ZEALAND TÆT PÅ REKORD.

Torsdag middag er der plus på 3,5 pct. til 921 kr. til Zealand Pharma, som dermed passerer rekorden i 912,50 kr., som blev nået mandag. Det sker uden selskabsspecifikke nyheder for selskabet.

I toppen af C25 ses også Jyske Bank og Danske Bank, som stiger henholdsvis 1,7 pct. til 553,50 kr. og 2,0 pct. til 208,50 kr., mens Coloplast løftes 1,9 pct. til 847,60 kr. i den lysteste afdeling af indekset.

Heller ikke her er der selskabsnyheder, som kan begrunde kursudviklingen.

PANDORA OG MÆRSK I BUNDEN

En række eliteselskaber har ifølge Bloomberg News torsdag fået nye anbefalinger eller kursmål fra analytikerkorpset.

Spanske Santander har nedgraderet anbefalingen af Vestas til "neutral" fra outperform", og kursmålet er sænket markant til 190 kr. fra 230 kr. Men vindmølleaktien præsterer alligevel et plus på 0,4 pct. til 163,50 kr.

Pandora får sænket kursmålet til 920 kr. fra 1050 kr. af canadiske RBC, og torsdag middag ligger smykkeaktien i bunden af C25 med et fald på 2,0 pct. til 977,20 kr.

Det nyeste medlem af C25, rederiet Torm, har fået indledt analysedækningen hos børshuset Arctic Securities. Det sker med anbefalingen "køb" og et kursmål på 326,92 kr. Aktien stiger torsdag middag 1,1 pct. til 275,20 kr.

Mærsk har fået løftet sit kursmål hos finanshuset Kepler Cheuvreux til 9979 kr. fra 8143. Det nye kursmål er dog et godt stykke under den aktuelle kurs, og anbefalingen er fortsat "reducer".

Mærsks B-aktie falder 0,6 pct. til 13.050 kr.

OPMÆRKSOMHED TIL NOVO

Novo stiger torsdag middag 0,2 pct. til 969,30 kr., trods negativt nyt fra et studie, der ifølge Bloomberg News viser at topsællerterne Ozempic og Wegovy, der begge baserer sig på det aktive stof Semaglutid, er forbundet med højere risiko for den sjældne form af synstab. Det skriver Bloomberg New.

Men det bør ikke trække Novos kurs ned på kort sigt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

- Det er et mindre studie, og det er ikke første gang mindre studier signalerer bivirkninger, påpeger han.

B&O MED REGNSKAB OG KAPITALFORHØJELSE

B&O fremlagde sent onsdag tal for regnskabsåret 2023/24, hvor fokus har været på at fortsætte eksekveringen af strategien Luxury Timeless Technology og styrke selskabets position som luksusvaremærke. På de overordnede linjer bakkede omsætningen 6 pct. Men bruttomarginen er rekordhøj og EBIT-marginen før særlige poster den bedste i mere end fem år.

Aktien stiger 1,8 pct. til 9,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder