AKTIER: OMXC20 faldt tilbage - Carlsberg og Neurosearch i fokus

Udgivet den 15-09-2010  |  kl. 17:02  |  

Det danske aktiemarked oplevede ligesom tirsdagens handel en korrektiv bevægelse.

Det toneangivende OMXC20-indeks lukkede 0,64 pct. lavere i 416,77.

Det betød, at indekset satte ugens stigning over styr, idet indekset nu er tilbage ved fredagens lukkeniveau.

Ved det danske markeds lukketid var S&P 500 steget marginalt til 1.121.

Vestas lukkede 2,1 pct. lavere i kurs 220,5, efter at have været helt oppe i kurs 230 tidligere på dagen. Det har været nogle volatile uger for Vestas-aktien. Det ser således ud til, at markedet prøver at finde frem til det rigtige niveau for aktien.

Selskabet anses som en opkøbskandidat, hvilket giver nogle ryk opad. Derimod er selskabets ordreindgang ikke stærk nok, hvilket er med til at holde aktien nede.

Carlsberg afholdte i dag Kapitalmarkedsdag i København, og det ventes at sætte stor fokus på aktien når en stribe analytikere skal høre mere til udviklingen i selskabets forretning.

Carlsberg -aktien har i år været en af de aktier der har klaret sig bedst, og interessen er således også stigende fra de internationale finanshuse der ventes at være på Kapitalmarkedsdagen.

- Fokus vil som tidligere blive på kommentarer vedrørende udviklingen i Østeuropa samt den generelle udvikling på de modne markeder, vurderer Sydbank i en kommentar.

Carlsberg faldt 1,56 pct. til kurs 568.

Den norske investeringsbank Pareto Securities venter et stærkt produkttankmarked, med LR og MR rater der vil vokse med 40 procent inden 2012. Bankens analytikere venter på den baggrund, at Torms aktiekurs vil eksplodere.

Det skriver Maritimedanmark.

Pareto Securities skriver i en ny analyse, at det danske tankskibsrederis aktier vil springe i vejret, når det ventede opsving på produkttankmarkedet viser sig. Banken forudser, at stigningen vil være på over 50 procent - til 90 kroner per aktie i 2012.

Torm-aktien steg 8pct. til kurs 43,2.

NeuroSearch har i dag offentliggjort resultater fra en åben sikkerhedsforlængelse til fase III MermaiHD studiet med Huntexil til patienter med Huntingstons sygdom.

- Resultaterne viser, at Huntexil var veltolereret af patienter med Huntingtons sygdom under 12-måneders behandling. Resultaterne bekræfter vores positive syn på potentialet i Huntexil, vi gentager Køb, skriver Jyske Bank.

Neurosearch havde en volatil dag, hvilket tyder på, at markedet har svært ved for alvor at gennemskue resultaternes niveau.

Aktien var nemlig helt oppe i kurs 107,5, men lukkede 2 pct. lavere i kurs 93,5.

Udgivet af: NPinvestordk