AKTIER: SBC-salg pressede TDC 8,5 pct ned under gigantisk omsætning

Udgivet den 09-06-2004  |  kl. 17:06  |  

Onsdagens helt store begivenhed blev naturligt nok SBC Communications' salg af tre fjerdedele af aktieposten i TDC. Sjældent har der været så stor omsætning i en enkelt aktie på en dag - omsætningen i TDC blev på knap 3,7 mia. kr.

TDC's aktiekurs blev presset markant ned af, at markedet oversvømmedes af de TDC-aktier, der skal placeres for SBC. SBC har overraskende valgt at placere en del af aktierne direkte over markedet.

Dette betød, at TDC endte dagen 8,5 pct. lavere i kurs 188,50, og at KFX-indekset lukkede 3,38 point (1,3 pct.) lavere i 258,01.

Placeringen af SBCs aktier er allerede gået i gang, hvilket tydeligt ses på de store klumper, som investeringsbankerne Merrill Lynch og UBS smed på markedet dagen igennem. Dette har gjort det umuligt for TDC-kursen at foretage en rebound i onsdagens handel. I alt 9 pct. af TDCs aktiekapital skiftede ejere.

SBC Communications har formentlig ikke kunnet få solgt den store aktiepost i TDC og har derfor været nødsaget til at sælge i mindre bidder.

Flere banker peger på, at investorer bør samle op i TDC som følge af det store kursfald.

- Vi anbefaler, at man udnytter svagheden i aktien til at samle op. Man kan højst sandsynligt drage paralleller til udviklingen i Vestas og Carlsberg, der begge blev presset i forbindelse med udbud af aktier, skriver Jyske Bank i en kommentar. Banken vurderer samtidig, at TDC kan være en mulig køber til nogle af TDC’s aktier.

A.P. Møller klarede sig heller ikke for godt onsdag med et kursfald til B-aktien på 1,7 pct. til 40.500 kr. Handelsbanken er fortsat bekymret for udviklingen i rederidelen i A.P. Møller-Mærsk, og det er sandsynligt, at dette forretningsområde vil udvande den positive effekt fra stigende oliepriser, vurderer banken i et notat.

Af Jean M. Dühring, jean@netposten.dk

Udgivet af: NPinvestordk