AKTIER: Ses starte højere - Fokus på B&O og Novo Nordisk

Udgivet den 13-08-2007  |  kl. 08:35  |  

Denne uge ventes også at blive volatil med en masse regnskaber fra Danmark, og med inflationstal fra USA som kan være afgørende for om FED overhovedet kan tillade sig at sænke renten ved næste rentemøde i starten af september. Selv om sidste uge var meget valatil på verdenens markeder, så formåede alle amerikanske børser faktisk, at lukke med et plus for ugen. Således steg Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 med henholdsvis 0,4 pct. , 1,3 pct. og 1,4 pct. sidste uge.

Det danske aktiemarked ventes at åbne uændret til en smule højere i dag.

Nasdaq endte i fredags med et fald på 0,45 pct., mens Dow Jones endte 0,23 pct. lavere.

Bang & Olufsen fremlægger i dag årsregnskab. Markedet venter i gennemsnit, at selskabet har opnået et resultat før skat på 518 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 4.504 mio. kr. for helåret 2007.

TDC kom ud af andet kvartal 2007 med et resultat før skat på 645 mio. kr. mod 1.188 mio. kr. i andet kvartal 2006.

Omsætningen i andet kvartal steg til 10.052 mio. kr. mod 9.811 mio. kr. i andet kvartal 2006.

TDC forventer nu en nedgang i årets resultat for 2007 på ca. 20 pct. De tidligere forventninger lød på en nedgang i årets resultat på 5-10 pct.

Nedgangen skyldes ændret kapitalstruktur og akkvisitionen af Invitel.

- Den forventede effekt af ny skattelovgivning er indarbejdet i forventningerne til årets resultat, skriver TDC.

Novo Nordisk udpeges som en af fremtidens vindere, når eksperterne kigger i krystalkuglen for at tegne et billede af fremtidens medicinalmarked. Det skriver Berlingske Business.

Det amerikanske marked og de såkaldte E7-lande, der bl.a. dækker over Indien og Kina, vil opleve den største vækst i forbruget. Og det er markeder, hvor Novo Nordisk står stærkt, vurderer PWC og uafhængige analytikere.

- Der vil ske en ret voldsom vækst i markedet for medicinalprodukter de næste år, og det skyldes bl.a. den aldrende befolkning i den industrialiserede verden, hvor særligt USA spiller en stor rolle. Men det bliver i høj grad også E7-landene, der bliver de næste drivere, og det skyldes, at de generelt kommer til at have en væsentlig stigning i forbruget, siger partner i PWC, Erik Todbjerg.

Ifølge undersøgelsen vil de såkaldte E7-lande, der spænder over Kina, Indien, Rusland, Brasilien, Mexico, Indonesien og Tyrkiet, opleve en eksplosiv vækst i medicinforbruget. Fra at udgøre omkring otte pct. af det globale marked for medicin i 2004, vil de udgøre knap tyve pct. i 2020.

Udgivet af: NPinvestordk