Aktier/Danske: Køber op i emerging markets og reducerer i USA

Udgivet den 04-05-2018  |  kl. 12:17  |  
Arkiv: Foto

Aktier i emerging markets, med Asien og specielt Kina som frontløber, forventes at fortsætte med at klare sig godt det kommende år.

Det vurderer Danske Bank, der derfor har valgt at købe op i emerging markets og i stedet sælge ud af andelen af amerikanske aktier.

Argumentet er en mere attraktiv prisfastsættelse, en lavere risiko end tidligere og forventninger om en højere indtjeningsvækst for virksomhederne i emerging markets.

- Emerging markets-aktier har strålet de seneste år af det økonomiske opsving, og vi forventer, at det vil fortsætte de kommende 12 måneder understøttet af stærk indtjening i virksomhederne i 2018 og 2019, siger Tine Choi, der er global chefstrateg i Danske Bank.

Hun fremhæver en attraktiv prissætning af emerging markets-aktierne end aktierne i andre regioner, og kigger her på nøgletal som P/E, der angiver prisen per krones indtjening, og K/I, der står for aktiekursen set i forhold til selskabernes indre værdi.

Ud over en attraktiv pris er risikoen ved de kinesiske aktier mindre end tidligere, vurderer chefstrategen. Kineserne er ifølge Tine Choi kommet et langt stykke med at dæmme op for bekymringerne omkring strukturelle udfordringer i landet.

- I Kina er der skabt en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel på boligmarkedet, ligesom problemet med såkaldte skyggelån, der ikke er udstedt af banker og er dårligere regulerede, er aftagende, siger Tine Choi.

Danske Bank har modsat lukket ned for anbefalingen om overvægt af mindre amerikanske selskaber, og kigger i stedet mod en bred eksponering i USA.

Det skyldes chefstrategens vurdering af den makroøkonomiske udvikling og den amerikanske præsidents, Donald Trumps, politiske agenda, der giver bedre potentiale for store amerikanske selskaber.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen

Tags:  Asien❯  Kina❯  Research❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:00:01

 
6,40%
 
11:00:01

 
5,62%
 
11:00:01

 
2,66%
 
11:00:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder