Aktier/middag: C25 på vej mod niende rekord i år - Chr. H trækker godt

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 11:49  |  
Arkiv: Foto

De danske aktier er i topform fredag, og C25-indekset samt flere enkeltaktier har kurs mod rekorder.

Øverst i indekset ligger Chr. Hansen, Ørsted og Mærsk-aktierne uden tunge selskabsspecifikke nyheder. Mærsk kan dog glæde sig over en løftet anbefaling, mens Ørsted trækkes op af konkurrentnyt.

Det danske C25-indeks ligger med en stigning på 0,8 pct. til 1356,08, og der er dermed udsigt til lukkerekord nummer ni i år.

Stigningerne er større i Danmark end i Europa, hvor de tre største indeks ligger uens med beskedne fald i Storbritannien og Frankrig og en lille stigning i Tyskland.

Sidste fredag sluttede C25-indekset i 1340,25, og dermed er der også tale om en pæn stigning set over ugen.

- Coronavirusset tynger ikke markedet i dag, og det kan undre lidt, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank, og forklarer:

- Der er tillid til, at centralbankerne klarer en vækstafmatning som følge af virusset, og regnskaberne er generelt til den gode side.

Chr. Hansen stiger 1,8 pct. til 534,40 kr. uden selskabsnyt, mens Ørsted, der ligeledes stiger 1,8 pct. til 740,60 kr., kan lune sig ved konkurrentnyt fra Frankrig.

Den franske havvindkonkurrent EDF øgede i den grønne Renewables-division driftsoverskuddet til 1,19 mia. euro sidste år fra 856 mio. euro året forinden.

Der kom også mere gang i udbygningen af vedvarende energiprojekter hos EDF Renewables sidste år, og ved udgangen af året var bruttoporteføljen af projekter under konstruktion fordoblet.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie løftes med 1,5 pct. til 8628 kr. Det norske finanshus DNB har løftet sin anbefaling af aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet er fastholdt på 8700 kr.

Transportkoncernen DSV Panalpina har fået løftet kursmål fra flere sider. Det schweiziske finanshus Credit Suisse øger målet til 904 kr. fra 744 kr., og den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har løftet kursmålet for transportaktien til 826 kr. fra 820 kr.

DSV Panalpina bliver sendt op med 1,2 pct. til 781,40 kr..

Vindmøllegiganten Vestas har også fået et løft af kursmålet. Her er det spanske Santander, der sætter kursmålet til 780 kr. mod tidligere 740 kr. Samtidig gentages anbefalingen "hold".

Vestas-aktien løftes med 1,2 pct. til 700,40 kr.

Kun tre C25-aktier ligger i rødt. Simcorp, Novozymes og GN falder, men mindre end 1 pct. - og alle tre uden selskabsnyt.

SAS-aktien stiger 1,1 pct. til 10,18 kr. trods en forlængelse af stoppet på flyvninger til Kina.

Det skandinaviske luftfartsselskab har forlænget sit stop af flyvninger til Kina frem til 29. marts. Det koster sandsynligvis flyselskabet et trecifret millionbeløb, lyder skønnet fra Sydbank.

- Vi vurderer, at to måneder uden flyvninger til Kina koster selskabet i omegnen af 200 mio. svenske kr. i mistede indtægter, skriver banken i en analyse.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder