Aktier/middag: FLS i modvind før konkurrentregnskab i rødt C25 - KORR

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 12:14  |  
Maersk

KORR: Overskirft rettet

Brexit-ekstasen er umiddelbart gået i sig selv fredag middag, hvor investorerne retter øjnene mod det britiske parlament, der lørdag skal stemme om torsdagens aftale mellem EU og Storbritannien - en aftale der kan gavne Ørsted, DFDS og H+H international.

Det danske eliteindeks, C25, har trukket ned og op i løbet af fredagen og ligger ved middagstid med et fald på 0,3 pct. til 1129,03.

- Der er ikke noget, der sætter markedet i den ene eller den anden retning. Vi fik en god nyhed i går, og nu venter vi på, om den bliver effektueret i morgen, og så må vi se, hvad der sker i næste uge, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler ved ABG Sundal Collier.

Han henviser til brexit-aftalen, der blev offentliggjort torsdag, og peger på, at godkendelsen fra det britiske parlament vil have en positiv effekt for specielt Ørsted, DFDS og H+H.

- For H+H kan man undgå en afmatning af et hårdt brexit. DFDS er afhængig af samhandel, og en aftale løser den usikkerhed, mens det for Ørsted især er et spørgsmål om pundet.

Han henviser til, at pundet torsdag umiddelbart blev styrket oven på nyheden om brexit-aftalen.

INGEN STORE ÆNDRINGER

FLSmidth-aktien var fra morgenstunden i modvind på børsen, i kølvandet på at SEB og Credit Suisse har skåret i deres respektive kursmål for ingeniøraktien.

Ved middagstid er den fortsat i rødt med et fald på 0,4 til 230,40 kr.

SEB har sænket kursmålet med 25 kr. til 250 kr., men har fastholdt anbefalingen "hold", mens Credit Suisse har sænket kursmålet til 207 kr. fra 243 kr. Her er anbefalingen "underperform".

Chr. Hansen har fredag fået nedslående nyt fra storkunden Danone, som har nedjusteret forventningerne - blandt andet med henvisning til et svagt amerikansk yoghurtmarked, som er det område, Chr. Hansen leverer til. Ifølge Daniel Fabricius har det også påvirket aktien, der fortsætter morgenens trend med et fald på 1 pct. til 539,20 kr.

ASIEN/EUROPA-RATER VAR STABILE I INDEVÆRENDE UGE

Der er fredag kommet nye tal for spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden, hvor A.P. Møller-Mærsk opererer, i form af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index, SCFI.

Udviklingen på Asien/Europa-raterne var relativt stabile i indeværende uge. B-aktien i Mærsk stiger 1,5 pct. til 8076 kr. ved middagstid.

Fredag afsluttes den årlige messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), hvilket kan give branchenyt til GN og Demant.

GN-aktien falder fredag middag 1,3 pct. til 272,20 kr., mens en aktie i Demant koster 174,10 kr. efter et fald på 1,4 pct.

Onxeo sikrede sig torsdag cirka 0,5 mio. euro i ekstra likviditet, da selskabet har vundet et udviklingsprogram hos den franske stat. Aktien forsætter dog morgenens trend, og dykker 1,3 pct. til 4,34 kr. fredag middag.

Derudover er der også her kommet lidt analysenyt, investorerne kan forholde sig til. SEB har løftet kursmålet for Sydbank-aktien til 113 kr. fra 91 kr., mens ABG Sundal Collier har skåret 5 kr. af kursmålet for NNIT-aktien, så det nu er 81 kr.

Sydbank-aktien handles uændret i 128,10 kr., mens aktien i NNIT falder 1,1 pct. til 75,50 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder