Aktier/middag: Genmab stråler alene i afdæmpet marked

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 11:26  |  
Genmab - Logo

Genmab stiger til vejrs på et roligt dansk aktiemarked mandag, efter at biotekselskabet sent fredag kunne meddele, at kræfthåbet Daratumumab potentielt kan komme ind på det lukrative amerikanske marked tidligere end ventet.

Det skyldes, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet registreringsansøgningen for Daratumumab såkaldt "Priority Review"-status, hvilket mindsker behandlingstiden til seks måneder fra de normale ti måneder.

Den vejledende deadline for en beslutning er 9. marts 2016, men flere banker vurderer, at der allerede kan ligge en afgørelse senere i år. Genmab-aktien stiger 2,5 pct. til 628 kr.

- Det betyder, at Genmab måske allerede kan få en godkendelse i løbet af de næste to-tre måneder. Jeg tror, at de fleste venter en godkendelse, og det er nok også allerede indregnet i aktiekursen. Det er ikke uventet, at den har fået "fast track", men alligevel en god nyhed, og stigningen virker rimelig, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Det danske aktiemarked generelt ligger tæt på uændret ved 11.15-tiden, hvor C20 Cap-indekset falder 0,1 pct. til 964,56. Dermed er markedet faldet lidt tilbage fra åbningen, hvor eliteindekset lå oppe med omkring 1 pct.

- Det er et forholdsvis tyndt marked, hvor USA har lukket, og der ikke de helst store udsving i dag. Markedet herhjemme er faldet lidt tilbage fra morgenstunden, men der har ikke været noget ude, som forklarer det, siger Mads Zink.

Det kinesiske aktiemarked havde lukket torsdag og fredag, og derfor var der op til weekenden en vis nervøsitet blandt investorerne omkring, hvordan markedet ville åbne mandag.

Det blev dog til forholdsvist moderate udsving på de kinesiske børser - og i Asien generelt - og det er også i den kontekst, at de rolige bevægelser mandag skal ses i, vurderer Mads Zink.

- Investorerne er åndet lidt lettet op, men det er ikke så meget mere end det, for markederne kan hurtigt svinge tilbage. Men det vigtigste for investorerne er at få lidt stabilitet tilbage i markederne, og det er det, som vi er ved at se nu, siger Mads Zink.

Senere i denne uge vil der være fokus på A.P. Møller-Mærsk, som onsdag afholder en kapitalmarkedsdag, hvor det inviterer investorer, analytikere og journalister en dag ind i maskinrummet hos konglomeratet.

- Sidste år var der store forventninger op til kapitalmarkedsdagen, og der kom ikke så meget nyt, og derfor faldt aktiekursen bagefter, siger Mads Zink.

- I år er der ikke bygget så meget op inden, så derfor er der bedre muligheder for, at Mærsk kan komme ud og overraske positivt, siger han.

Mærsk B-aktien falder 0,1 pct. til 11.070 kr. I nogenlunde samme terræn finder man ingeniørkoncernen FLSmidth, der ligger tæt på uændret i 242,50 kr. Finanshuset Carnegie har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "køb", mens kursmålet er skåret til 250 kr. fra 365 kr.

Uden for C20-indekset har der været fokus på sourcing- og servicevirksomheden Solar, hvis aktie falder 0,5 pct. til 435 kr., efter at finanshuset HSBC har droppet sin købsanbefaling af aktien og nu har anbefalingen "neutral".

Fald er der også for biotekselskabet Zealand Pharma. Finanshuset Bryan Garnier har fjernet aktien fra sin favoritliste, efter at det fredag sænkede anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb". Zealand-aktien dykker 2 pct. til 122,50 kr.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder