Aktier/middag: Mærsk opjusterer som ventet - rentepanikken breder sig

Udgivet den 14-01-2022  |  kl. 11:42  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsks fjerde opjustering for 2021-resultaterne ses ikke i aktiekursen fredag middag, og Jyske Bank sendes i dørken efter tre dage med pæne plusser.

Blandt sidepapirerne afspejles Topdanmarks opjustering fra morgenstunden heller ikke.

Samlet presses aktiemarkedet ned ved middagstid, og eliteindekset, C25, falder 1,7 pct. til 1826,6.

- Vi følger udviklingen i USA i går, hvor markederne faldt, og Nasdaq fik en over nakken med et dyk på 2,5 pct. Det var dels renteusikkerheden, der ramte det rentefølsomme indeks, dels snakken om, at den amerikanske centralbank måske begynder at sælge ud. Markedet havde ventet en nedtrapning, men på det seneste er retorikken fra Federal Reserve blevet strammet, siger Martin Munk, der er senioranalytiker i Jyske Bank.

MÆRSKS OPJUSTERING VAR VENTET

A.P Møller-Mærsk har haft et stærkt fjerde kvartal og opjusterer forventningerne til 2021 til et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 24 mia. dollar, eller knap 156 mia. kr., mod tidligere 22-23 mia. dollar. Målt på midtpunktet er der med andre ord tale om en opjustering på 1,5 mia. dollar, svarende til 9,7 mia. kr.

Prognosen ligger kun en anelse højere end gennemsnitsestimatet på 23,4 mia. dollar blandt 19 analytikere, som Mærsk har indhentet estimater fra.

- Opjusteringen var meget som ventet, og det kan også ses på kursreaktionen, hvor en opjustering allerede var indregnet. Nu er der så spænding om guidance for 2022 - samt om flere detaljer bag opjusteringen. Det kommer der mere af i regnskabet den 9. februar, siger Martin Munk.

Oprindeligt gik Mærsk ind i 2021 med en forventning om et EBITDA-resultat på 8-9,5 mia. dollar, men de er siden løftet kvartal efter kvartal.

Mærsk B-aktie falder 3,7 pct. til 23.890 kr. midt på fredagen.

JYSKE BANK I BUND

Jyske bank har haft tre dage med pæne kursstigninger - men fredag falder bankaktien med 4,8 pct. til 395,40 kr., hvilket giver en bundplacering i C25.

- Generelt viger bankerne lidt i dag efter en god periode. Og for Jyske Bank går SEB på "salg", hvilket presser aktien mere, siger Martin Munk.

SEB siger nu "sælg" til Jyske Bank mod tidligere "køb". Til gengæld hæves kursmålet til 404 kr. fra 370 kr. ifølge Bloomberg News.

TOPDANMARK LØFTER FORVENTNINGER TIL 2021

Topdanmark har opjusteret forventningerne og ser nu et nettoresultat på cirka 2,1 mia. kr. i 2021.

Den tidligere modelmæssige resultatprognose for 2021 var et resultat på 1750-1800 mio. kr. eksklusive afløbsgevinster i fjerde kvartal.

Den nye prognose ligger også over analytikerforventningerne indsamlet af Topdanmark blandt 13 analytikere per 12. januar. Analytikernes medianestimat var et overskud efter skat på 1876 mio. kr.

Aktien falder 2,9 pct. til 374 kr.

Topdanmark offentliggør årsregnskab 21. januar.

FINANSHUSE PÅ OVERARBEJDE

Der har i den grad været travlt hos finanshusene, der siden torsdag har vendt og drejet flere selskaber forud for den kommende regnskabssæson.

Det har givet pote hos Genmab, der har fået løftet sin anbefaling hos Danske Bank til "køb" fra "hold". Kursmålet forbliver 3100 kr. Aktien stiger 1pct. til 2312 kr. og ligger i toppen af eliteindekset.

Også Chr. Hansen har meldt sig på banen med en løftet anbefaling. Den kommer fra DNB, der nu har anbefalingen "køb" fra tidligere "hold" på aktien Kursmålet er i tilgift blevet hævet til 620 kr. fra 540 kr., skriver PLX.

Ingrediensproducenten var torsdag klar med første regnskab for det forskudte regnskabsår 2021/22, hvor en bedre end ventet indtjening blev taget godt imod af investorerne. Det har fået flere analysehuse til også at løfte kursmålet for aktien.

Kursmålet er løftet til 460 kr. fra 440 kr. hos Danske Bank og en uændret anbefaling "sælg", mens Nordea har løftet kursmålet til 625 kr. fra 610 kr. Her gentages den positive anbefaling "køb". Det skriver PLX.AI.

Imens har Handelsbanken hævet kursmålet til 550 kr. fra 530 kr. og gentaget anbefalingen "hold".

Aktien falder 1,3 pct. til 533,20 kr. fredag middag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder