Aktier/middag: Moderat stigning - Lundbeck går frem på positiv analyse

Udgivet den 04-12-2020  |  kl. 11:44  |  
Coloplast - Produktion

De sidste dages dårlige stemning i C25-indekset er for en stund brudt, og i stedet står det fredag på pæne plusser til hovedparten af selskaberne i det danske eliteindeks.

Der er solid fremgang til Mærsk og Royal Unibrew efter henholdsvis rekord høje fragtrater og en løftet anbefaling. Helt i top ligger dog Lundbeck, der går markant frem, efter at den schweiziske storbank UBS har fremhævet aktien i den europæiske farmasektor.

C25-indekset stiger ved middags tid med 0,2 pct. til 1557,74, hvilket kommer efter tre dage med fald, hvoraf torsdagens bød på et minus på 1,4 pct.

- Der er ikke så meget nyt i markedet. Der har været meget modvind de sidste par dage, hvor især de defensive aktier har været udfordret, men i dag er der mere stabilitet i markedet. Der har også være noget indeksrebalancering i starten af uge, som har givet nogle udsving, lyder det fra Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, som kalder dagens stigning i C25 for "moderat".

Markedsdeltagerne har siden torsdagens lukketid fået lidt uensartede nyheder fra vaccineverdenen.

Pfizer meddelte torsdag kort før amerikansk lukketid, at selskabet kun kan nå halvdelen af sit leverancemål for covid-19-vaccinen i 2021. Modsat var vaccinekonkurrenten Moderna ude at sige, at selskabet covid-19-vaccinekandidat kan have potentielt længerevarende effekt.

Opmærksomheden vil fredag eftermiddag blive rettet mod den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

UBS FREMHÆVER LUNDBECK

Den schweiziske storbank UBS har i en analyse fremhævet Lundbeck som en af sine favoritaktier i den europæiske farmasektor.

Her skriver analytiker Michael Leuchten, at Lundbeck har udsigt til 5 år eller mere med uhindret vækst, når patentudløbet for Northera er et overstået kapitel for medicinalselskabet, fremgår det af Bloomberg News.

Patentet på Northera, der solgte for 2,3 mia. kr. i 2019, udløber i februar 2021.

Lundbeck-aktien stiger fredag 5,4 pct. 192,50 kr.

MEDVIND TIL MÆRSK EFTER LØFT I SCFI-RATE OG KURSMÅL

Raterne på fragt af containere fra Kina til resten af verden steg endnu en gang til de højeste niveauer i årevis, viser rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over.

Det samlede SCFI-indeks steg 4 pct. til 2129,26.

På de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk dominerer sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, steg prisen med hele 13,5 pct. eller 283 dollar til 2374 dollar per tyvefodscontainer (teu).

En forbedret balance i markedet har siden foråret været med til at understøtte raterne. Under coronakrisen har rederierne nemlig reduceret kapaciteten, mens efterspørgslen samtidig har overrasket positivt.

Finanshuset Deutsche Bank har løftet sit kursmål for aktien med 18 pct. til 15.500 kr. fra 13.100 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Mærsks B-aktien stiger ved middagstid med 3,8 pct. til 12.835 kr.

UNIBREW FÅR KØBSANBEFALING HOS DANSKE BANK

Anbefalingen af Unibrew hæves fra "hold" til "køb" af analytiker Jonas Guldborg Hansen hos Danske Bank, der fastholder kursmålet 740 kr. af aktien.

Det viser data fra Bloomberg.

Efter en forrygende start ligger Unibrew-aktien en kende lavere omkring middag, hvor den stiger 1,8 pct. til 668,20 kr.

GENMAB-PARTNER SØGER OM GODKENDELSE TIL LUNGEKRÆFTMIDDEL

Genmabs samarbejdspartner Janssen har søgt om markedsføringstilladelse i USA til lungekræftmidlet Amivantamab, der er udviklet på baggrund af Genmabs duobody-teknologi.

Det fremgik torsdag efter lukketid af en meddelelse fra Genmab.

Ansøgningen gælder patienter med ikke små-cellet lungekræft og en særlig mutation. Desuden skal patienterne have oplevet tilbagefald efter behandling med kemoterapi.

Godkendes midlet, får Genmab del i Janssens fremtidige salg.

- Vi får høje encifrede og op til tocifrede royalties for Amivantamab, sagde administrerende direktør i Genmab Jan van de Winkel i starten af november under et interview med Ritzau Finans.

Aktien ligger dog i rødt omkring middag med et fald på 0,6 pct. til 2350 kr.

Dermed følger Genmab resten af medicinal- og farmasektoren, der med undtagelse af Lundbeck, ligger underdrejet fredag.

Coloplast-aktien, som går til bunds i indekset med et fald på 1,9 pct. - eller et fald på 17,20 kr. - til 887,60 kr., handles fredag eksklusive rettighed til udbytte på 13 kr. per aktie.

MARCHER TROR FORTSAT PÅ AMBU

Ambus tidligere topchef, Lars Marcher, har fortsat tillid til og investerer fortsat i medicoselskabet, selv om han ville have ledet selskabet anderledes.

Det siger han til dagbladet Børsen.

Ambu har siden Lars Marchers exit i 2019 investeret massivt i opbygning af en kommerciel infrastruktur, opsagt distributøraftaler og partnerskaber for at maksimere indtjeningen. Samtidig hæves risikoen dog også.

Lars Marcher havde i stedet lænet sig mere op ad partnerskaber, men anerkender, at Ambus strategi er rigtig, så længe der er succes.

Ambu-aktien var torsdag blandt de hårdest ramte i C25-regi med et fald på 3,2 pct., og fredag fortsætter det med et fald på 1,6 pct. til 192,25 kr.

Blandt sidepapirerne falder SAS-aktien tilbage med 5,3 pct. til 1,15 kr. efter torsdagens optur på 7,8 pct., der kom efter regnskabet for forskudte 2019/20, der viste det største underskud for selskabet nogensinde.

Investorerne hæftede sig torsdag i højere grad ved, at den likvide situation er god, idet luftfartsselskabet har 10,2 mia. svenske kr. i kassen.

SAS-aktien får dog ikke positive ord med fra DNB, der anbefaler at sælge aktien. Kursmålet sættes til 1 svensk kr. - eller godt en tredjedel under kursen fredag formiddag.

- Forholdet mellem risiko og afkast er ikke attraktivt, efter at SAS-aktien siden rekapitaliseringen er steget med omkring 50 pct., skriver analytikerne i DNB.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder