Aktier/middag: Novo kører solo og er trækhesten i C25

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 11:34  |  
Maersk

Novo Nordisk er tirsdagens stjerne på det danske aktiemarked med en pæn kursstigning. Det sker, på en dag hvor over halvdelen af aktierne i eliteindekset ligger med plusser.

Samlet stiger indekset med 0,4 pct. til 1680,53.

- Novo er med til at trække det danske C25-indeks frem. Aktierne stiger på forhåbninger om en opblødning af coronarestriktionerne i Kina, som rygterne går på, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Men bevægelserne bliver holdt lidt i ave af, at der på torsdag kommer tal for den amerikanske inflation, kerneprisdeflatoren PCE Core, som er Federals Reserve foretrukne inflationstal, siger han.

NOVO I TOPPEN

Ved middagstid stiger Novo 3,6 pct. til 889,50 kr. Og holder niveauet dagen ud, vil det været det højeste lukkeniveau for aktien nogensinde.

- Novo er brudt sin gamle top på 860 kr. - og når det sker, plejer det at være et købssignal. Og vi har ovenikøbet også løftet kursmålet i dag, siger Jyske Banks senioraktierådgiver og henviser til, at banken har løftet kursmålet for Novo-aktien til 915 kr. fra 875 kr.

Med i toppen ligger Ørsted med et aktieplus på 1,5 pct. til 619 kr.

- Ørsted følger sektorbevægelsen i Europa, hvor energi ligger godt i dag, siger Martin Munk.

MÆRSK I BUND

Mærsk-aktierne ligger med fald på omkring de 1,3 pct. ved middagstid. Og dårligt ratenyt holder de aktier under pres, siger Martin Munk.

- Oveni kom de med en markedsupdate i går, som viste, at koncernen tilpasser sit netværk til "en ny realitet" efter et skarpt fald i efterspørgslen. Det bliver nu spændende at se, om prisstigningsdisciplinen bliver fastholdt blandt containerrederierne. Under corona var de gode til det - men der var der også nok til alle, siger senioraktierådgiveren.

PANDORA SOLGTE GODT TIL BLACK FRIDAY

Pandora har fået positive indikationer fra black friday-salget i USA, der tyder på, at julesalget er kommet bedre i gang end frygtet.

Det vurderer Handelsbanken, der dog pointerer, at omsætningen på den store udsalgsdag kan være pustet op af et generelt stigende prisniveau.

Black friday-salget i USA viste en stigning i onlinesalget på 2,3 pct. til 9,12 mia. dollar og en vækst på 2,9 pct. i de fysiske butikker.

- Overordnet set vidner tallene fra black friday om, at salget ikke er kollapset, men at det derimod holder sig oppe på et nogenlunde fornuftigt niveau, skriver Handelsbanken.

Pandora-aktien stiger 0,6 pct. til 506 kr. tirsdag middag.

Jyske Bank derimod falder 1,1 pct. til 423,10 kr. Mandag faldt aktien 2,3 pct. efter nyheden om, at Finanstilsynet havde politianmeldt banken for overtrædelse af hvidvaskloven.

Tirsdag morgen kom det desuden fremme, at Nordea har sænket anbefalingen af til "hold" fra "køb".

Der er også analysenyt ude om Rockwool, der har fået løftet kursmålet hos den britiske storbank Barclays til 1690 kr. fra 1380 kr. Samtidig gentages den neutrale anbefaling "ligevægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Rockwools B-aktie ligger 0,5 pct. højere i 1611 kr.

LØFTET KURSMÅL TIL FLSMIDTH

FLSmidth har desuden fået løftet sit kursmål til 240 kr. fra 225 kr. af finanshuset Carnegie. Finanshuset gentager ved samme lejlighed den positive anbefaling "køb".

FLSmidth-aktien stiger 1,5 pct. til 208,50 kr.

Genmab stiger 0,1 pct. til 3235 kr., after at den mandag satte kursrekord i 3233 kr. Hos Morningstar er kursmålet for aktien sat op til 2650 kr. fra 2490 kr.

Anbefalingen trækkes i modsat retning og bliver sænket til "sælg" fra "hold", fremgår det af Bloomberg News.

RTX er tirsdag morgen kommet med regnskab for 2021/22. Fokus retter sig mod prognosen for 2022/23, hvor det venter en omsætning på 700-760 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 85-105 mio. kr.

Derudover ventes et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 45-65 mio. kr.

Aktien i RTX stiger 3,8 pct. til 138 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯