Aktier/middag: Rentespøgelsets klamme hånd rammer - FLS går modsat

Udgivet den 22-02-2021  |  kl. 11:34  |  
Pandora

Stigende renter gør investorerne nervøse globalt med faldende aktiekurser - og de danske aktier er ingen undtagelse.

FLSmidth-aktien går dog sin egen vej og ligger i et plus - og samlet set undgår fire C25-aktier fald mandag middag i et rødt eliteindeks, der falder 1,2 pct. til 1656,59.

- Generelt er stemningen trykket, og det er de stigende renter, der gør det. Den amerikanske tiårige rente ligger på omkring 1,35-1,36 pct. Og frygten er, at den kommer op på 1,5 pct. Det gør investorerne nervøse, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

- Så rentespøgelset presser humøret mere end frygten for en tredje coronabølge, nu da vaccinerne er ved at blive udrullet, siger han.

Ole Kjær Jensen påpeger, at der tirsdag og onsdag vil blive holdt øje med, hvilke signaler den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, sender i sine taler i Washington til blandt andet Kongressen.

FLSMIDTH KAN SE FORTSAT KOBBERFREMGANG

FLSmidth-aktien fortsætter opturen med en stigning på 1,1 pct. til 246,10 kr. efter fortsat fremgang til råvarepriserne. Aktien kostede for en uge siden 224 kr.

Mandag fortsætter kobberprisen med at stige til 9030 dollar per ton, idet investorerne venter øget efterspørgsel efter det røde metal, når pandemien trækker sig tilbage.

Det er første gang siden september 2011, at prisen er over 9000 dollar, og prisen på nikkel er også steget til lige i underkanten af 20.000 dollar per ton.

De stigende priser på industrimetaller kan øge mineselskabernes incitament til at bygge nye miner, hvilket kan give mineudstyrsordrer til FLSmidth.

- Det er helt klart, at stigende priser på metal kan løfte humøret hos FLS' kunder, så de investerer mere. Men det er generelt en typisk mandag med et lavt nyhedsflow, hvis vi ser lidt ud over de danske aktier, siger Ole Kjær Jensen.

I bunden af eliteindekset ligger Pandora med et fald på 3 pct. til 620,20 kr. Også her kan stigende priser på metaller gå ind og ramme selskabets udgifter til smykker.

BIOPORTO STIGER PÅ CORONANYT

Blandt sidepapirerne stiger Bioporto voldsomt efter eksponering i TV-Avisen, og DFDS har også medvind efter en løftet anbefaling hos Carnegie.

Aktien i Bioporto stiger mandag middag med 12,4 pct. til 6,72 kr.

Interesse for aktien følger i kølvandet på, at selskabets handy spyt-corona-test blev grundigt eksponeret i TV-Avisen søndag aften.

Og for rederikoncernen DFDS kan et kursplus på 3,6 pct. til 283,40 kr. pakkes ind i løftet anbefaling og højere kursmål fra finanshuset Carnegie.

Anbefalingen er løftet til "køb" fra "hold", mens kursmålet har fået et nøk opad til 360 kr. fra 315 kr. per aktie.

Det fremgår af data fra PLX AI.

BUD PÅ G4S STÅR FAST

Den canadiske sikringskoncern Gardaworld meddelte mandag, at købstilbuddet på det dansk-britiske sikringsselskab G4S på 235 pence per aktie er endeligt.

Dermed har Allied Universal, der ifølge Bloomberg heller ikke vil revidere sit købstilbud, med 245 pence afgivet det højeste bud.

Investorerne havde håbet på yderligere budkamp, og de endelige bud får investorerne til at reagere med at sælge ud og sende aktien ned med 9,5 pct. til 20,90 kr. (svarende til cirka 243 pence)

DANSKE BANK OG NORDEA FÅR LØFTEDE KURSMÅL

Danske Bank og Nordea har begge fået løftet kursmålet af finanshuset Keefe, Bruyette & Woods, fremgår det af data fra Bloomberg News.

For Danske Bank er kursmålet hævet til 100 kr. fra 95 kr. per aktie, mens anbefalingen er uændret "underperform". Nordea har fået sit kursmål løftet til 66,75 kr. fra 58,70 kr. Her er anbefalingen uændret "market perform".

Men trods hævede kursmål sender investorerne Danske Bank ned med 0,2 pct. til 112,90 kr., og Nordea falder ligeledes 0,2 pct. til 55,59 kr.

- Generelt vil stigende renter være godt for bankerne. Men de er også presset i dag. Jyske Bank stiger dog en anelse - og det kan være, at investorerne køber her dagen før regnskabet, der offentliggøres i morgen, vurderer Sydbanks afdelingsdirektør.

Jyske Bank ligger mandag middag til et plus på 1,2 pct. til 264,50 kr.

B&O INDGÅR PARTNERSKAB MED HUDDLY

Bang & Olufsen indgår partnerskab med selskabet Huddly, der sælger kameraer.

Det fremgår af en meddelelse mandag morgen fra Huddly.

Målet er at tilbyde kunder en kombination af B&O's lydkvalitet og Huddlys kameraløsninger.

B&O-aktien stiger med 0,2 pct. til 36,26 kr. mandag ved middagstid.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder