Aktier/middag: Transportaktier trækker for i medvindsmarked

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 11:35  |  
Danske Bank - bygning

A.P. Møller-Mærsk er tirsdagens store vinder efter en positiv analyse fra det amerikanske finanshus JPMorgan, og DSV-aktien er også godt kørende efter et løftet kursmål.

Generelt får aktierne lidt medvind med et C25-plus på 0,7 pct. til 1479,64 efter mandagens fald på 1,6 pct. Det tyske DAX-indeks får til sammenligning et løft på 1,0 pct.

- Vi ser en svag modreaktion på det udsalg vi så i går, hvor aktiemarkederne i Europa indhenter lidt af det tabte med fremgang til blandt andet teknologi, siger aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje til Ritzau Finans.

- Det er fortsat de samme temaer, der er i spil med smittetryk og hvidvask. Dagens hovedbegivenhed bliver Teslas batteridag, der kan være med til at påvirke stemningen i aktien samt stemningen generelt, siger aktiestrategen.

MEDVIND TIL MÆRSK EFTER POSITIV ANALYSE

En medvirkende årsag til den bedre stemning om Mærsk-aktierne er en positiv analyse af selskabet fra den amerikanske storbank JPMorgan, som har hævet såvel kursmål og anbefaling for aktien.

Anbefalingen er sat op til "overvægt" fra "neutral" og kursmålet fra 10.368 kr. til 12.120 kr., fremgår det af Bloomberg News. Det indikerer et potentiale på 32 pct. i forhold til mandagens lukkekurs på 9160 kr.

Mærsk B ligger med en solid stigning på 4,5 pct. højere i 9572 kr. efter mandagens nedtur på 4,2 pct.

KURSMÅL FOR DSV LØFTET

Der er analysenyt om DSV Panalpina, som hos det svenske finanshus SEB har fået hævet sit kursmål med 10 pct. til 1100 kr. fra 1000 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Finanshuset gentager i samme ombæring den positive anbefaling "køb".

DSV Panalpina-aktien ligger 2,2 pct. højere i 1004 kr., hvilket er næstbedst i C25-regi. Der er dermed udsigt til endnu en lukkerekord til transportaktien.

I tirsdagens aviser er der fortsat fokus på Danske Bank og skandalesagerne med hvidvask gennem bankens estiske filial og sagen med forkerte opkrævninger fra inkassokunder.

Danske Bank-aktien faldt mandag med 2,9 pct. efter en dag, hvor der generelt var pres på bankerne i både Europa og USA efter offentliggørelsen af nye dokumenter om hvidvask, som har ramt mange af de store banker.

Tirsdag får Danske Bank-aktien et mindre rebound på 0,2 pct. til 82,20 kr.

ISS ER C25-BUNDSKRABER EFTER NYT LAVESTE KURSMÅL

I bunden af C25 ligger ISS med et fald på 1,1 pct. i 86,20 kr., hvilket er et niveau, der sidst er set i slutningen af marts.

ISS får sænket sit kursmål til 54 kr. fra 93 kr. hos svenske Handelsbanken.

Det fremgår af data fra Bloomberg News, der også viser, at det er det laveste kursmål blandt de analytikere, der dækker aktien.

Handelsbanken gentager ved samme lejlighed den negative anbefaling "sælg".

CARLSBERG OG UNIBREW SES LAVE FLERE OPKØB

Et solidt finansielt fundament vil bane vejen for, at Carlsberg og Unibrew kan samle bryggerier op, som er blevet hårdere ramt af coronapandemien.

Det vurderer finanshuset Bryan Garnier.

Finanshuset har en købsanbefaling for begge aktier, men har et særligt godt øje til Royal Unibrew, som er "top pick".

Unibrew ligger 0,8 pct. højere i 647,80 kr. og er i år steget 6,2 pct. Carlsberg stiger 0,4 pct. til 838,60 kr., men kan notere et fald på 15,6 pct. foreløbigt i 2020.

En ekstraordinær generalforsamling hos luftfartsselskabet SAS har tirsdag godkendt den rekapitaliseringsplan, der over lang tid har været i støbeskeen.

Dermed kan planen nu føres ud i livet.

SAS-aktien ligger på børsen i København med et minus på 1,1 pct. i 4,44 kr.

Senere tirsdag kommer der regnskab fra Flügger for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21. Malervarekoncernen opjusterede allerede i starten af august sine forventningerne til regnskabsåret, efter at covid-19-pandemien satte ekstra skub i gør-det-selv-arbejdet hos mange.

Flügger-aktien ligger 2,2 pct. højere i 378 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder