Aktier/middag: Vaccinehåb løfter aktierne - Mærsk sejler på fuld kraft

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 11:25  |  
Maersk

Mærsk-aktierne sejler for anden handelsdag i førerfeltet, efter sidste uges regnskab har fået flere finanshuse til at løfte kursmålet for aktien.

Det er dog ikke nok til at modvirke modvinden til de defensive aktier, hvor Novo fører an i bunden. Og det danske eliteindeks, C25, falder med 0,3 pct. til 1590,3 mandag middag.

- Danmark går endnu en gang modsat udviklingen i Europa. Og det skydes sammensætningen i C25, der er præget af defensive aktier som Novo, Novozymes, Chr. Hansen og Coloplast. Denne gang er det vaccinenyt fra Astrazeneca, der løfter humøret i Europa, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingschef i Sydbank.

De fire aktier falder med op til 1,8 pct.

- Vi er næsten gået fra merger monday (fusionsmandag) til vaccine monday, siger han og hentyder til, at det nu er tredje mandag i træk, der kommer nyt fra en af de store medicinalkoncerner om en coronavaccine.

Mandag morgen har Astrazeneca præsenteret data fra et covid-19-vaccinestudie, der har vist en effekt på 70 pct.

MÆRSK FÅR KURSMÅLSLØFT OG KONKURRENTNYT FRA FRANKRIG

Finanshuset Goldman Sachs har løftet sit kursmål for Mærsk-aktien med 11,5 pct., så det nu hedder 15.500 kr. mod tidligere 13.900 kr. med en fortsat købsanbefaling.

Finanshuset Credit Suisse løfter sit kursmål for aktien til 15.141 kr. fra 13.405 kr. med en gentagelse af anbefalingen "outperform".

- Mærsk får lidt på dels den cykliske fremgang, og så er der endnu et par finanshuse, der har løftet kursmålet for aktien, siger Ole Kjær Jensen.

Mærsks B-aktie stiger med 1,7 pct. til 12.025 kr. - og man skal tilbage til sensommeren 2017 for at finde aktien i det niveau.

Oveni viser tal fra den franske rederikoncern CMA CGM et tredje kvartal med et markante forbedret resultat i forhold til både andet kvartal og samme periode sidste år.

Men fjerde kvartal bliver endnu bedre, fremgik det af fredagens regnskab fra CMA CGM, som er verdens fjerdestørste inden for containershipping.

ØRSTED FÅR EN SÆNKET ANBEFALING HOS RBC

Ørsted får sænket sin anbefaling til "sektor perform" fra "outperform" af det canadiske finanshus RBC Capital, skriver Bloomberg News. Kursmålet bliver i samme omgang dog sat op til 1050 kr. fra 850 kr.

Wells Fargo har også løftet sit kursmål for Ørsted-aktien til 1136 kr. fra 1100 kr. med en gentaget overvægtsanbefaling.

Ørsted-aktien falder med 0,4 pct. til 1131 kr. efter fredagens stigning på 3,0 pct.

NYOPFØRT VESTAS-MØLLE KOLLAPSET

I det grønne segment var Vestas-aktien fredag også flyvende med en stigning på 4,2 pct. til lukkerekorden 1242 kr., hvor de to grønne aktier blev løftet på torsdagens opløftende meldinger om en øget satsning på havvind i EU.

Vestas har dog fået lidt skidt nyt fra Sverige, hvor en nyopført Vestas-mølle kollapsede lørdag ved 21-tiden i den svenske vindenergipark Aldermyrberget, som efter planen skulle sættes i drift i december.

Mandag falder Vestas-aktien med 1,0 pct. til 1230 kr.

- Vi ser dog en tendens til, at når de grønne aktier falder, så kommer investorerne igen, siger Sydbanks afdelingsdirektør.

Til gengæld hænger Rockwool-aktien, med et fald på 1,9 pct. til 2546 kr., i bremsen. Isoleringskoncernen kommer med regnskab for tredje kvartal på onsdag og venter i 2020 et fald i omsætningen på en midt-encifret procentsats samt en EBIT-margin på omkring 12 pct.

MAERSK DRILLING FÅR SÆNKET ANBEFALING

Det svenske finanshus SEB har efter fredagens regnskab set nærmere på Mærsk Drilling-aktien og sænker nu sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold".

Samtidig løftes kursmålet til 170 kr. fra 150 kr., fremgår af en analyse dateret til 20. november.

Nedgraderingen til "sælg" skal ifølge SEB ses i lyset af, at Drilling-aktien er steget stort gennem de seneste uger, samtidig med at det ser sort ud for branchen som helhed.

Maersk Drilling-aktien falder med 6,8 pct. til 177,10 kr. efter fredagens stigning på 8,3 pct.

NKT HANDLER EKSKLUSIVE TEGNINGSRETTER

Aktien i NKT handles fra i dag, mandag, uden tegningsretter i forbindelse med kabelkoncernens fortegningsemission, der kan sikre selskabet en kapitaltilførsel på op til 1,3 mia. kr.

NKT-aktien falder med 2,8 pct. til 197,10 kr. mandag middag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder