Aktier/PFA: Kursuroen vil forsvinde om tre til seks måneder

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 11:58  |  

Der er ingen grund til at tro, at nedturen på aktiemarkederne i august vil slå rod, vurderer PFA. Pensionskassen regner med, at uroen på markederne vil fortsætte i den kommende tid, hvorefter markedet igen vil finde sig til rette.

- Selv om det har været voldsomt her i slutningen af august, mener vi, at der er tale om en korrektion på aktiemarkedet og ikke begyndelsen på en ny nedtur, vurderer chefstrateg i PFA, Henrik Henriksen, i en kommentar og uddyber:

- Korrektioner på mere end 10 pct. under økonomiske opsving er forholdsvis sjældne og er normalt vendt til kursstigninger tre til seks måneder senere. Det anser vi også for at være det mest sandsynlige scenarie i den nuværende situation.

Han mener ikke, at der er meget, der taler for, at aktiemarkedet skal gennemgå en større nedtur.

- I USA, Europa og Japan er inflationen lav, pengepolitikken meget lempelig og bankernes lånevillighed tiltagende. Arbejdsløsheden er fortsat faldende, forbrugertilliden stigende og boligmarkederne i fremgang. Det er normalt den stikmodsatte cocktail, der skaber en recession i økonomien, vurderer han.

Den seneste tids uro skyldes dog tilsyneladende usikkerhed om væksten i Kina, og PFA vil derfor holde et vågent øje med reaktionen fra myndighederne og nyhedsstrømmen fra Riget i Midten.

- Gennemsigtigheden i den kinesiske økonomi er lav og det samme gælder tilliden til den. Det betyder også, at de globale aktieinvestorer i den kommende tid vil lede efter tillidsskabende tiltag fra de kinesiske myndigheder og tegn på, at den økonomiske aktivitet er stabiliseret – eller det modsatte. Den slags tager tid, og det betyder også, at der næppe er en hurtig vending på aktiemarkedet lige om hjørnet, mener Henrik Henriksen.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Aktier❯ 

Relaterede nyheder