Aktier/Sydbank: Regnskabssæson kan give støtte til danske aktier

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 07:33  |  

Så længe investorerne ensidigt fokuserer på højere renter og pengepolitisk opstramning, ligner det et miljø, hvor de danske aktier får svært ved at give konkurrenterne baghjul.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, i sin aktiestrategi.

Samtidig påpeger han, at den forstående regnskabssæson kan ændre markant på udviklingen.

- Vi imødeser nemlig, at de kommende uger byder på en langt højere andel af nedjusteringer, end aktieinvestorerne har vænnet sig til i den seneste periode, skriver han og fortsætter:

- I det miljø forventer vi, at de danske aktier vil levere færre og mindre skuffelser, end hvad vi ser på andre aktiemarkeder. Regnskabssæsonen bør altså dreje fokus tilbage på de danske selskabers kvaliteter.

Aktieanalysechefen nævner den stærke indtjeningsmæssige modstandskraft og stabilitet samt stærke balancer som positive aspekter ved danske aktier.

Sydbank ser "solide" indtjeningsudsigter for handleren også ind i 2023, på trods af at de globale pengepolitiske stramninger fortsat vil give aktierne en del modvind hen over de næste kvartaler.

- Vi forventer dog en klart tiltagende fokus på forbrugs- og indtjeningsopbremsningen, og det efterlader de danske aktier med rigtig gode muligheder for at indhente kursefterslæbet, skriver Jacob Pedersen.

C25-indekset har år til dato givet et afkast på minus 23 pct. Dermed er indekset blandt bundskraberne i Europa, hvor aktieafkastet er minus 16 pct.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Danmark❯  Shares❯