Aktier/Sydbank: Virusspredning kan give midlertidig nedtur på markedet

Udgivet den 24-02-2020  |  kl. 10:53  |  

Rekorderne har nærmest stået i kø blandt de danske aktier i år - og generelt har der været højt aktiehumør globalt gennem store dele af de første par måneder i år.

Herhjemme har C25-indekset sat 12 rekorder alene i år, men mandag brager indekset ned og er på vej mod sit næststørste fald nogensinde.

Det sker, efter at nye opgørelser har vist stor spredning af coronavirusset uden for Kina, hvor blandt andet en lang række tilfælde i Italien - og tre dødsfald som følge deraf - er blevet bekræftet.

Og det kan varsle, at stemningen måske igen begynder at tippe til den anden side efter en lang periode med nærmest resistens over for nyhederne om coronavirusset.

- Med de helt friske nyheder om COVID-19-virussets spredning tyder meget på, at den næste periode bliver præget af et mere nuanceret syn på muligheder og risici på aktiemarkedet. Det kan stoppe aktiernes rekordridt for en tid, når investorerne begynder at se nærmere på de økonomiske konsekvenser af smittespredning til resten af verden, skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, i en strategiopdatering.

- De første nedjusteringer er rullet ind, men et mere langvarigt forløb med udbredt smittespredning, karantæner og væksthæmmende restriktioner mange steder i verden øger risikoen for en noget hårdere økonomisk effekt, end investorerne her og nu indregner, fortsætter han.

Han peger på, at et længerevarende forløb med restriktioner med stor sikkerhed vil ramme indtjeningen hos en række selskaber hårdt, og det vil formentlig ende med at gøre ondt på aktierne.

- Vi forventer dog stadig ikke, at COVID-19 vil blive startskuddet til en længerevarende økonomisk nedtur og foranstående aktiekrak - men aktiernes rekordridt kalder næsten på en modreaktion, for de aktuelle aktiekursniveauer tegner et billede af guld og grønne skove, som det her og nu er svært at få øje på, skriver Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder