Aktier/tendens: Chr. Hansen i fokus efter regnskabsskuffelse

Udgivet den 17-01-2019  |  kl. 08:32  |  

Chr. Hansen kommer i fokus fra aktieåbningen herhjemme torsdag, efter at ingredienskoncernen fra morgenstunden har præsenteret tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19.

Både omsætningen og indtjeningen ramte under analytikernes forventninger.

Overordnet ventes markederne i Europa torsdag at åbne med en lille pil ned, efter historien om, at de amerikanske myndigheder efterforsker kinesiske Huawei for industrispionage, har bidraget til usikkerhed om muligheden for en handelsaftale mellem USA og Kina.

FUTURES LIGGER LAVERE

Efter beherskede stigninger på det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor særligt pæne bankregnskaber trak op, ligger de amerikanske aktiefutures torsdag morgen omkring 0,4 pct. lavere. Den tyske DAX-future falder samtidig ca. 0,5 pct., mens futuren på det britiske FTSE 100-indeks ligger 0,4 pct. lavere.

- Europæiske og amerikanske futures peger på en negativ start, efter meldinger om at de amerikanske myndigheder efterforsker Huawei Technologi for angiveligt at have stjålet hemmelig viden, skriver analysechef Jasper Lawler fra London Capital Group i en kommentar.

Nyheden kommer på et tidspunkt, hvor der ellers har været lidt mere optimisme om udsigterne for, at der ville kunne blive indgået en handelsaftale mellem USA og Kina.

- Det går lige i hjertet af de uløste forhold med Kina om intellektuelle rettigheder. Det er usandsynligt, at Kina bare vil trække på skulderen, hvilket giver et risikoaverst miljø. Tegn på gengældelse fra Kina kan presse aktierne yderligere, mener Jasper Lawler.

FASTHOLDER FORVENTNINGER

Chr. Hansens regnskab for første kvartal skuffede en smule på såvel omsætning som driftsindtjening, mens den organiske vækst på 10 pct. var som ventet. Omsætningen steg i kvartalet til 269,4 mio. euro fra 254,4 mio. euro i samme periode sidste år, men analytikerne havde ifølge et estimat fra selskabet ventet en endnu større stigning til 274 mio. euro.

Driftsresultatet, EBIT, før særlige poster landede på 70,3 mio. euro mod ventet 73 mio. euro. Selskabet fastholder i øvrigt forventningerne til hele regnskabsåret, herunder forventningen om en organisk vækst på 9-11 pct.

Onsdag faldt Chr. Hansens aktie med 1 pct. til 615,80 kr.

Herhjemme endte C25-indekset onsdag 0,8 pct. højere anført af DSV, der steg 5,8 pct. til 500 kr., efter nyheden om at selskabet har budt 26,5 mia. kr. for konkurrenten Panalpina i en handel delvist betalt med aktier.

Ud over fortsat fokus på DSV vil der komme opmærksomhed om Jyske Bank, som onsdag aften kunne fortælle, at det vil samle alle sine internationale banking-aktiviteter i København, og samtidig har banken besluttet at indlede en proces med henblik på salg af sin datterbank på Gibraltar.

FRASALG GIVER GOD MENING

Et frasalg af datterbanken giver god mening ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Det er en fornuftig beslutning, som investorerne vil synes godt om, hvis prisen, vel at mærke, er attraktiv. På den anden side er det næppe noget, som skal give anledning til større kursbevægelser. Dertil er Jyske Banks sydligste operation for lille, skriver han i et notat.

Fra analysefronten er der kommet nyt om Danske Bank, idet svenske SEB har valgt at sænke kursmålet for aktien i Danmarks største bank til 152 kr. fra tidligere 179 kr. Købsanbefalingen består.

Onsdag steg aktien i Danske Bank med 0,6 pct. til 128,75 kr.

Biotekvirksomheden Orphazyme har endvidere fået skåret kursmålet hos finanshuset Oddo BHF. Det nye kursmål lyder på 96 kr. mod tidligere 107 kr., viser data fra Bloomberg News. Finanshuset fastholder dog samtidig anbefalingen "køb".

Orphazymes aktie steg 0,1 pct. til 45,65

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder