Aktier/tendens: Coloplast under lup efter negativ anbefaling fra JPMorgan

Udgivet den 19-09-2023  |  kl. 08:25  |  

Coloplast får opmærksomhed før starten af tirsdagens danske aktiehandel, der ser ud til at blive relativt afdæmpet på indeksniveau, mens investorerne ser frem mod onsdagens konklusion på det rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der indledes tirsdag.

Herhjemme blev ugen indledt med et fald på 0,9 pct. til 1726,88 for C25-indekset, der var trykket af blandt andet et fald i Novo på 2,4 pct. til 650,40 kr.

Det var rygter om en FDA-anmærkning til Novo-fabrik i Clayton i staten North Carolina, der var med til at lægge pres på aktien, der vejer tungt i C25-regi og derfor også var med til at holde indekset nede.

- Her til morgen handler børserne i Asien let negativt, mens futures signalerer en omtrent uændret start på dagens aktiehandel i Europa. Stemningen vil formentlig være afventende op til Fed-mødet i morgen, skriver Tina Winther Frandsen, der er chefanalytiker hos Jyske Bank, i en morgenkommentar tirsdag.

COLOPLAST FÅR NEGATIV ANBEFALING FRA AMERIKANSKE STORBANK

For Coloplast drejer opmærksomheden tirsdag sig om analysenyt fra amerikanske JPMorgan, der har indledt dækning af medicoaktien med anbefalingen "undervægt".

Kursmålet er samtidig sat til 686 kr. - godt 11 pct. lavere end mandagens lukkekurs på 773,20 kr., der kom i land efter et fald over dagen på 0,3 pct.

Mandag indtog NNIT rampelyset med sin kapitalmarkedsdag og dertilhørende nye langsigtede finansielle mål.

De blev umiddelbart positivt modtaget af markedet, og efterfølgende har også svenske SEB løftet sit kursmål for aktien til 122 kr. fra 104 kr.

Anbefalingen er fortsat "køb", viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

NNIT sigter ifølge sine nye mål efter en årlig organisk vækstrate på omkring 10 pct. i perioden 2024-26 og en gennemsnitlig overskudsgrad før særlige poster på omkring 10-13 pct.

Aktien i it-selskabet steg mandag med 4,3 pct. til 85,60 kr.

SMÅ REGNSKABER I KALENDEREN

Tirsdag er der desuden regnskabsopdateringer fra Dantax og Rovsing, der begge gør endelig status for regnskabsperioden 2022/23, i kalenderen.

Rovsing har allerede fra morgenstunden lagt sine tal frem, og her er det blandt andet værd at bide mærke i prognosen for det indeværende regnskabsår, 2023/24.

Selskabet venter her en omsætning på 37-41 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 3,5-4,5 mio. kr.

Der er dermed udsigt til klar fremgang. I det netop overståede regnskabsår omsatte Rovsing således for 28,3 mio. kr. og hentede et driftsresultat (EBITDA) på 1,0 mio. kr.

Rovsing-aktien faldt mandag med 0,8 pct. til 47,40 kr.

Dantax, der før sit årsregnskab venter et resultat før finansielle poster på 1,5-2 mio. kr. efter skat, steg mandag med 2,3 pct. til 266 kr.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯