Aktier/tendens: Fald i sigte efter Apple er ramt af coronavirus

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 08:18  |  
NKT Holding - Kabler

Investorerne på det danske aktiemarked går tirsdag en rød dag i møde, efter at Apple mandag aften nedjusterede sin salgsprognose med henvisning til coronavirusudbruddet i Kina, hvilket rammer teknologigigantens produktion og efterspørgsel i Riget i Midten.

Aktiemarkederne i Asien ligger med fald omkring 1,3 pct. for det japanske Nikkei-indeks og det Hongkong-baserede Hang Seng-indeks, og de amerikanske aktieindeksfutures ligger med fald på 0,3-0,6 pct. Den tyske Dax-indeksfuture sætter sig tirsdag morgen med 0,5 pct.

Høreapparatproducenterne har tirsdag fået nyt fra Schweiz, hvor konkurrenten Sonova har opjusteret sin salgsprognose for regnskabsåret 2019/20, hvilket tilskrives en stærk udvikling i høreapparatsalget.

Sonova venter nu en salgsvækst på 9-11 pct. i lokale valutaer mod den tidligere prognose om 8-10 pct.

Yderligere har Sonovas datterselskab Advanced Bionics set sig nødsaget til at tilbagekalde en række cochlear-implantater i udgaverne Hires Ultra og Hires Ultra 3D på grund af faldende effekt.

De to danske børsnoterede høreapparatproducenter har dog allerede aflagt regnskaber for perioden frem til nytår. GN Store Nord-aktien endte mandag med et fald på 0,1 pct. i 394,30 kr., mens Demant-aktien smed 0,7 pct. til 230,50 kr.

NYT FRA ANALYTIKERNE

Demant har også fået løftet kursmålet til 217 kr. fra 188 kr. af analytikerne hos Morgan Stanley, der fastholder den neutrale anbefaling "ligevægt".

Pandora har fået kursmålet opjusteret til 270 kr. fra 260 kr. af Royal Bank of Canada (RBC), der fastholder den negative anbefaling "underperform". Pandora-aktien steg mandag med 1,2 pct. til 345 kr., så kursmålet ligger knap 22 pct. under mandagens lukkekurs.

Novo Nordisk får hævet kursmålet til 425 kr. fra 411 kr. af finanshuset Morgan Stanley. Novo Nordisk-aktien endte mandag med en stigning på 0,6 pct. i 438,60 kr.

Ambu faldt mandag med 1,7 pct. til 162,15 kr. efter flere kursmæssigt gode dage. I år er aktien steget omkring 45 pct. og næsten halvdelen alene i sidste uge, hvor den steg ubrudt i fem dage.

Blandt sidepapirerne har NKT-investorerne fået lidt positivt nyt, idet Nordea har løftet sit kursmål på aktien i kabelproducenten til 200 kr. fra 160 kr.

Nordea ser dermed et stigningspotentiale på omkring 17 pct. for NKT-aktien, der mandag faldt 0,8 pct. til 170,50 kr. Anbefalingen er da også "køb" af aktien, som i år er steget 6 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder