Aktier/tendens: FLSmidth i fokus i volumentyndt mandagsmarked

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 08:30  |  
Carlsberg - Logistik

Der er umiddelbart lagt op til en morgen medmindre udsving på det danske aktiemarked mandag, hvor de selskabsspecifikke nyheder er få og små, og handlen sandsynligvis vil være præget af den danske efterårsferie med reduceret volumen til følge.

Meldinger om udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina skabte fredag en god stemning på de finansielle markeder, som mandag spilder over til de asiatiske markeder med flotte stigninger til følge.

Samtidig ligger futures for de tre ledende aktieindeks med plusser på mellem 0,1 pct. og 0,2 pct. mandag morgen, men niveauet er dog fortsat under det, som var gældende ved dansk lukketid fredag.

Det afspejles i den tyske DAX-future, der falder 0,2 pct.

FLSMIDTH-NEDJUSTERING SKÆRER AF KURSMÅL OG ANBEFALING

Ingeniørkoncernen FLSmidth vil tiltrække sig opmærksomhed mandag. Selskabet har fået sænket kursmålet af JPMorgan efter ingeniørkoncernens nedjustering fredag eftermiddag.

Kursmålet er beskåret med ikke mindre end 17 pct. af den amerikanske storbank, der nu vurderer aktien til et potentiale på 300 kr. mod tidligere 360 kr., mens anbefalingen dog fortsat lyder på "overvægt".

Også finanshuset ABG Sundal Collier, har været ude med riven og har skåret 20 kr. af kursmålet til 280 kr. ABG Sundal Collier fastholder anbefalingen "køb" af aktien.

Hårdere går Nordea til værks, idet anbefalingen nedjusteres til "hold" fra "køb".

FLSmidth-aktien faldt 10,0 pct. til 233,70 kr. i fredagens handel.

Energikoncernen Ørsted er kommet med i Wells Fargos selskabsunivers med den positive anbefaling "outperform". Kursmålet er samtidig fastsat til 750 kr.

Ørsted steg 6,0 pct. fredag til 623,60 kr.

Danske Bank kan også få del i opmærksomheden. Deutsche Bank har sænket kursmålet til 110,10 kr. fra 115 kr., mens anbefalingen "hold" gentages.

Fredag sluttede Danske Bank helt i toppen af det danske C25-indeks, der generelt var præget af positiv stemning. Aktien steg 3,4 pct. til 95,16 kr.

Carlsberg har desuden fået hævet kursmålet en spids til 1130 kr. fra 1100 kr. af svenske SEB. Anbefalingen er fortsat "køb".

Carlsberg endte fredag i 999 kr., hvilket var uændret i forhold til dagen før.

Mærsk B var også med helt i top fredag, hvor selskabet kunne notere en af de største stigninger i eliteindekset. Mandag kan aktien få fornyet fokus, da positive meldinger fra de amerikanske og kinesiske handelsforhandlere og den delvise aftale, der ventes underskrevet i næste måned, vurderes at komme shippingbranchen til gode.

Mærsk B endte fredag med en stigning på 3,4 pct. i 7916 kr.

Tyske Berenberg har sænket kursmålet for Nordea-aktien til 80 svenske kr. svarende til 55,10 kr. Hidtil lød målet på 90 svenske kr.

Anbefalingen af bankaktien er fortsat "køb", da der er lidt plads i forhold til fredagens slutkurs på 48,36 kr., der opnåedes efter en stigning på 3,1 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder