Aktier/tendens: Fokus på Mærsk og Tryg i marked med mindre optimisme

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 07:52  |  
Arkiv: Foto

Analysenyt kan lede opmærksomheden hen mod Mærsk, Carlsberg og Royal Unibrew, når det danske aktiemarked starter handlen fredag, hvor en forventningsopdatering fra Tryg også kan indtage spotlyset.

Efter tre dage med solid fremgang i det danske eliteindeks ser investorerne ud til at skulle forberede sig på en knap så optimistisk stemning ved fredagens børsåbning.

I USA fastholdt de tre ledende indeks fremgangen torsdag aften, og fredag morgen følger de asiatiske markeder op på stigningerne på Wall Street.

Til gengæld falder de amerikanske aktiefutures mellem 0,5 og 0,8 pct. fredag morgen, hvor den tyske DAX-future falder 0,6 pct.

Det tyder dermed på, at der kan være en dag i vente med mindre optimisme, efter at det danske C25-indeks torsdag sluttede 2,9 pct. højere i 1086,43.

Onsdag steg indekset desuden 2,4 pct., tirsdagen bød på en fremgang på 4,1 pct., mens mandagen endte med et fald på 4 pct.

Set over hele ugen er indekset indtil nu steget lidt over 5 pct., men der er fortsat tale om et fald på næsten 11 pct. siden starten af marts.

TRYG FASTHOLDER EN DEL AF FORVENTNINGERNE

Forsikringskoncernen Tryg har fredag morgen oplyst, at det fortsat går efter at nå et forsikringsteknisk resultat på 3,3 mia. kr. i 2020.

- Alt imens vi anerkender den markant stigende globale usikkerhed, som midlertidigt vil øge udsvingene i erstatningerne, vurderer vi, at vores forretningsmodel er modstandsdygtig og vores drift stabil, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Tryg ophæver til gengæld målet om en egenkapitalforrentning på 21 eller derover. Det skyldes den negative udvikling på de finansielle markeder i kølvandet af det globale udbrud af coronavirus.

Forsikringsaktien steg 0,6 pct. til 160,20 kr.

Genmabs aktionærer kan fredag skæve til nyt fra konkurrenten Sanofi, der har fået en positiv anbefaling fra de europæiske sundhedsmyndigheders ekspertkomité, CHMP, af et middel mod knoglemarvskræft.

Biotekaktien steg 0,2 pct. til 1362,50 kr. torsdag.

Novo Nordisk kan komme under en smule teknisk pres, da der fredag fragår et udbytte på 5,35 kr. per aktie. Medicinalaktien steg torsdag 5,3 pct. til 384 kr.

MÆRSK FÅR HÆVET ANBEFALINGEN

A.P. Møller-Mærsk var blandt frontløberne på det danske aktiemarked torsdag, hvor transport- og logistikkoncernens B-aktie steg 6,8 pct. til 6050 kr.

Selskabet har fået hævet sin anbefaling til "neutral" fra "undervægt" af det amerikanske finanshus JPMorgan, skriver Bloomberg News fredag. Kursmålet er sænket til 5778 kr. fra 6239 kr.

Transportkollegaen DSV Panpina var også at finde i toppen af eliteindekset torsdag, hvor aktien tog et hop på 7,5 pct. til 587 kr., efter at en lang række finanshuse havde set nærmere på selskabets aktie.

CARLSBERG FÅR BÅDE HÆVET OG SÆNKET KURSMÅL

Fremgang blev det også til bryggerikoncernen Carlsberg, der torsdag steg 4 pct. til 739,20 kr.

Finanshuset Bernstein har nu løftet sit kursmål for bryggeriaktien med 50 kr. til 900 kr., og anbefalingen er ifølge Bloomberg News fortsat "market perform.

Torsdag efter børslukketid kom det også frem, at investeringsbanken Société Générale omvendt har skåret kursmålet for Carlsberg-aktien med 14 pct. til 950 kr. fra 1100 kr.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb", og det nye kursmål indikerer da også stadig et potentiale på knap 29 pct. i forhold til lukkekursen torsdag.

Branchefællen Royal Unibrew har fået sænket kursmålet med 12 pct. af svenske SEB til 615 kr. fra 700 kr.

Ifølge Bloomberg News fastholdes anbefalingen "køb", og det nye kursmål indikerer også fortsat et stigningspotentiale på 39 pct.

Torsdag sluttede Royal Unibrew-aktien nemlig i 443,50 kr. efter en kursgevinst på 4,7 pct.

Rockwool har desuden fået skåret kursmålet til 900 kr. fra 1480 kr. af Morgan Stanley. Anbefalingen er fortsat "undervægt" af aktien, der steg 4,8 pct. til 1191 kr. torsdag.

ZEALAND PHARMA HENTER TRECIFRET MILLIONBELØB

Uden for eliteindekset har også Netcompany fået sænket sit kursmål hos Morgan Stanley til 340 kr. fra 400 kr.

Anbefalingen af aktien er fortsat "overvægt", og kursmålet er også højere en torsdagens lukkekurs på 294,40 kr., som Netcompany nåede efter en stigning på 9,4 pct.

Natten til fredag kom der også nyt fra Zealand Pharma, der har hentet 137 mio. kr. i en rettet emission.

Investorerne har tegnet 741.816 nye aktier med en nominel værdi af 1 kr., der betalt 185 kr. for per styk. Det er en rabat på knap 5 pct. fra torsdagens lukkeniveau.

Bruttoprovenuet skal sammen med den eksisterende likviditet bruges til at støtte selskabets igangværende forskning og gøre klar til lanceringen af Zealands første aktiv i eget regi.

Zealand Pharma-aktien lukkede torsdag i 194,70 kr. efter en kursstigning på 1,1 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder