Aktier/tendens: Genmab kan rammes af "sælg"-anbefaling i roligt marked

Udgivet den 03-07-2020  |  kl. 08:00  |  

Små udsving vil formentligt præge det danske aktiemarked ved børsåbningen fredag, efter at eliteindekset sluttede torsdagen med en lukkerekord.

På det danske marked kan Genmab, Royal Unibrew, GN, DSV Panalpina, Tryg og Netcompany tiltrække sig opmærksomhed, efter at flere finanshuse har justeret deres kursmål og anbefalinger for aktierne.

I USA steg de ledende aktieindeks med op til 0,5 pct. torsdag aften, og i Asien er der også positive takter på tværs af regionens børser.

Fredag holder de amerikanske handlere fri, da markedet i USA er lukket for fejring af den amerikanske uafhængighedsdag lørdag.

Der er dog alligevel gang i handlen med futures for de ledende aktieindeks i USA, og fredag morgen dansk tid ligger de med små fald på op mod 0,2 pct.

Futures for det tyske DAX-indeks falder også 0,1 pct. forud for den danske børsåbning, og det indikerer også, at der formentligt ikke er de helt store udsving i vente for investorerne fredag morgen.

Torsdag steg det danske C25-indeks 1,5 pct. til 1381,48, og dermed passerede indekset lukkerekorden fra tirsdag i sidste uge.

GENMAB FÅR ANBEFALINGEN "SÆLG" HOS FRANSK KONCERN

Den franske finanskoncern Société Générale har indledt dækning af Genmab-aktien med en salgsanbefaling.

Kursmålet er samtidig fastsat til 1620 kr. Dermed venter finanshuset, at aktien vil falde omkring 27 pct. fra det nuværende kursniveau, skriver Bloomberg News.

Kun 4 af 27 analytikere, der leverer analyser til Bloomberg, anbefaler "sælg", mens 14 anbefaler "køb".

Genmab-aktien steg 2 pct. til 2225 kr. torsdag.

Den franske investeringsbank Exane BNP har også indledt dækning af GN, men her er det sket med den positive anbefaling "outperform".

Kursmålet for aktien er sat til 425 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Det indikerer også et potentiale på 16 pct. i forhold til lukkekursen på 365,60 kr. torsdag.

UNIBREW OG CHR. HANSEN FÅR HÆVET KURSMÅL

Bryggerikoncernen Royal Unibrew har fået skruet sit kursmål op med knap 20 pct. til 630 kr. fra 530 kr. af investeringsbanken Jefferies.

Anbefalingen er fortsat "køb". Torsdag steg bryggeriaktien 1 pct. til 562,80 kr.

Kursmålet er også blevet løftet for for aktien i Chr. Hansen efter selskabets regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2019/20, der landede torsdag morgen.

Britiske Barclays har siden hævet kursmålet for ingrediensaktien til 510 kr. fra 450 kr. Anbefalingen er dog fortsat "undervægt".

I regnskabet overraskede ingredienskoncernens organiske vækst til den positive side. Den var på 7 pct. og dermed noget over analytikernes forventninger om en vækst på 5,9 pct.

Aktien endte dog uændret i 687,60 kr.

TRYG OG DSV BLIVER OGSÅ LØFTET

Forsikringsselskabet Tryg har også fået løftet kursmålet til 190 kr. fra 175 kr. af svenske SEB. Anbefalingen er dog fortsat "sælg".

Tryg-aktien steg 2,2 pct. til 193 kr. torsdag.

Også DSV Panalpina har fået skruet kursmålet op. Her er det storbanken Nordea, der har været på spil, med et løft til 925 kr. fra 800 kr. Banken fastholder købsanbefalingen.

Transport- og logistikkoncernens aktie steg 0,9 pct. til 831 kr. torsdag.

Uden for C25-indekset kan Netcompany også få del i opmærksomheden, efter at finanshuset ABG Sundal Collier har hævet kursmålet for it-aktien til 341 kr. fra 260 kr.

Anbefalingen "sælg" gentages, fremgår det af Bloomberg News.

Torsdag steg Netcompany-aktien 2 pct. til 459 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder