Aktier/tendens: Novo og Vestas i fokus

Udgivet den 12-06-2014  |  kl. 08:16  |  

Efter klare fald på de europæiske aktiebørser onsdag tegner det umiddelbart til stabilisering, når markederne åbner torsdag. Det danske marked blev også ramt onsdag, efter at Verdensbanken nedjusterede sine globale vækstestimater, og C20 Cap-indekset lukkede 1,0 pct. lavere i 813,32, efter at indekset tirsdag havde sat rekord i 821,15.

- Umiddelbart ser det ud til, at vi vil komme til at se en rimeligt flad åbning, måske endda med et lille plus, siger afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Futures på det britiske FTSE 100-indeks indikerer en marginal positiv åbning torsdag på 0,1 pct., og de tilsvarende amerikanske peger også på en omtrent flad udvikling, når dørene på Wall Street åbnes for investorerne i eftermiddag.

Udviklingen i Irak kan få øget opmærksomhed af de finansielle markeder som følge af påvirkningen af i første omgang oliepriserne. En betydelig stigning i olieprisen vil være gift for det globale opsving og dermed for kursudviklingen på de risikable aktiver, skriver seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea torsdag morgen i en kommentar.

I løbet af ugen er prisen på en tønde Brent-olie steget til 110,35 dollar fra 108,61 dollar.

Selskabsspecifikt vil der torsdag være fokus på Vestas, som har inviteret pressen, analytikere og andre interessenter til kapitalmarkedsdag i Århus, hvor ledelsen blandt andet vil tale om de overordnede strategiske planer for virksomheden.

I forhold til Vestas skriver TV2 Østjylland i øvrigt, at 120 af de 200 medarbejdere, der er blevet tilbudt at flytte fra Århus til København - eller et andet sted i koncernen - i forbindelse med rykning af afdelinger for salg, finans, kommunikation og marketing, har takket ja. De resterende 80 er blevet afskediget.

- Kapitalmarkedsdagen vil bringe opmærksomhed om Vestas og kan give anledning til nogle bevægelser i den aktie, og vi kan også forvente fortsat fokus på Novo Nordisk i takt med, at vi nærmer os den årlige diabeteskonference i USA, siger Ole Kjær Jensen, som henviser til den amerikanske diabetesforenings konference i San Francisco i perioden 13-17. juni.

Novo-aktien steg onsdag 0,3 pct. til 245 kr. og var eneste aktie blandt de 20 i det danske eliteindeks, der lukkede højere.

United International Enterprises kan blive trykket i torsdagens handel, idet der fragår udbytte på samlet 2 dollar (cirka 11 kr.) fra aktien, der onsdag steg 0,1 pct. til 1113 kr.

Danske Bank har indgået en aftale med Dansk Supermarked, der gerne vil have indført mobilbetalingsløsningen Mobile Pay i sine mange butikker i kæderne Føtex, Bilka, Netto og Salling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Bank og Dansk Supermarked torsdag. Danske Banks aktie faldt onsdag 0,5 pct. til 156 kr.

I forhold til høreapparatselskaberne William Demant og GN kan der være godt nyt fra USA, hvor data ifølge Bernstein Research indikerer en beskeden fremgang i den private markedsvækst.

- Data og kommentarer fra industrien indikerer, at enhedssalget af høreapparater i maj steg 4 pct. i forhold til 2013, sammenlignet med en vækst på 3 pct. i april. Det private høreapparatmarked steg 4 pct. på årsbasis i maj (mod en flad udvikling i april), mens VA (den største offentlige kanal, red) voksede 5 pct. mod 13 pct. i april, skriver Bernstein i en kommentar.

WDH-aktien faldt onsdag 0,5 pct. til 491,7 kr., og GN lukkede 1,3 pct. lavere i 148 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

 

 


Tags:  Danmark❯  Tendens❯  Aktier❯  Børsindblik❯ 

Seneste nyheder

17:02 Mandagens aktier: Forårsstemning med mest grønt til Demant og Mærsk
17:00 Mandagens obligationer: Renten fortsatte ned efter godt inflationsnyt fra Tyskland
16:21 Saxo Bank får otte påbud efter tilsynsbesøg: "Bliver håndteret med største alvor"
16:01 Tesla-aktie sendes op med 10 pct. efter foreløbig godkendelse i Kina
15:41 Norden-topchef køber aktier for 1,5 mio. kr.
15:40 USA/åbning: Tesla og Apple sørger for fortsættelse af den grønne bølge
15:16 Bavarian har startet løbende registreringsansøgning i USA for nyt vaccinehåb
15:11 Valuta: Yen styrket mod dollar med mistanke om intervention
14:49 Analytiker overrasket over "krævende" estimater for Vestas' indtjening og ordrer
14:44 USA/tendens: Tesla har udsigt til solid medvind på endnu en grøn dag
14:16 Godt inflationsnyt syd for grænsen: Tyske forbrugerpriser stiger mindre end ventet
14:07 Analytikere inden Carlsberg-regnskab: Opjustering kan være på tapetet senere i år
14:04 Godt inflationsnyt syd for grænsen: Tyske forbrugerpriser stiger mindre end ventet
13:53 Europa/aktier: Philips i voldsom stigning efter forlig
11:42 Obligationer/middag: Renten fortsætter ned med fokus på inflationstal
11:24 Aktier/middag: Forårstemningen fortsætter med Demant i topform
11:13 ECB's Wunsch opfordrer til varsomhed med rentekommunikationen
10:37 Svensk økonomi sidder fortsat fast i recession - fjerde kvartal i træk med negativt BNP
10:13 Boozt får købsanbefaling hos europæisk børshus efter regnskab
09:31 Philips-aktier banker op efter amerikansk milliardforlig om søvnapnømaskiner