Aktier/tendens: Rød åbning i vente og fokus på Vestas og Ørsted

Udgivet den 30-06-2022  |  kl. 08:12  |  

Vestas kommer torsdag i fokus, da sidste dag i et kvartal ofte er ensbetydende med annonceringen af en stribe ordrer.

Markedsdeltagerne kan også se ind i en spækket nøgletalskalender kombineret med et rentemøde i Sverige, hvor der er lagt op til endnu en renteforhøjelse.

Dagens største nøgletal er en opgørelse af den amerikanske kerneinflation.

At dømme efter udviklingen på de asiatiske markeder og på futures er der udsigt til en negativ åbning i Europa.

- Aktierne i Asien falder her til morgen undtagen i Kina, hvor PMI for servicesektoren viste en overraskende kraftig fremgang efter den gradvise genåbning af blandt andet Shanghai. Den lidt sure stemning fra Asien rammer den europæiske aktiehandel, hvor der er udsigt til et fald, skriver Jyske Bank i en morgenberetning.

FALD I FUTURES

Futuren for det tyske DAX-indeks ligger 0,7 pct. lavere, og futures for de tre store amerikanske indeks falder 0,4-0,6 pct. Herhjemme faldt C25 onsdag faldt 0,9 pct. til 1595,14 efter et fald tirsdag på 1,1 pct.

Vestas offentliggjorde onsdag tre ordrer på samlet 260 megawatt, hvilket bragte kvartalets ordreindgang op på 971 megawatt. Det er markant under sidste års annoncerede ordreindgang i samme periode på 4127 megawatt.

Den skuffende ordreindgang foreløbigt i andet kvartal var onsdag med til at presse Vestas-aktien ned med 5,2 pct. til 158,64 kr.

I samme branche for vedvarende energi er Ørsted onsdag i fokus efter en analyse af finanshuset HSBC, som har hævet anbefalingen af den danske energikoncern til "køb" fra "hold".

Kursmålet er endvidere løftet til 930 kr. fra 910 kr., viser data fra Bloomberg. Ørsted lukkede onsdag med et fald på 2 pct. i 733 kr.

ASIATISKE REDERIER FALDER

De asiatiske rederier falder igen torsdag som det også var tilfældet onsdag. I Tokyo ligger Mitsui OSK, Kawasaki Kisen og Nippon Yusen mellem 1,6 og 3,3 pct. lavere kort før lukketid.

Herhjemme endte Mærsk B onsdag 0,6 pct. højere i 17.215 kr.

Bavarian Nordic steg onsdag 3,6 pct. til 232,20 kr., efter at USA skruede op for sin vaccineindsats mod abekobber, hvilket medfører, at der vil blive distribueret flere af Bavarians vacciner mod abekopper ud til staterne.

Genmab bevarer en købsanbefaling hos Carnegie, som har justeret kursmålet en smule til 3030 kr. fra tidligere 2970 kr. Det fremgår af Bloomberg News

Onsdag steg Genmab 0,8 pct. til 2259 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯