Aktier/tendens: Simcorp og Bavarian i fokus efter regnskaber

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 08:30  |  

Softwareselskabet Simcorp, der tidligere på ugen var ramt af et aktiedyk, vil løbe med opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag morgen, efter at selskabet har offentliggjort et regnskab for årets første kvartal, der var stærkere end ventet.

Der er ellers lagt op til en morgen med små bevægelser på indeksniveau onsdag, hvor investorerne igen vil holde skarpt øje med nyt om udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina.

Tirsdag aften endte både de europæiske og amerikanske aktieindeks i plus, efter at den amerikanske regering havde lovet en udsættelse på 90 dage af forbuddet mod at handle med den kinesiske it-gigant Huawei.

Det danske eliteindeks, C25, steg samlet 1,1 pct. til 1120,55 tirsdag.

Investorernes optimisme er blevet svækket en smule i løbet af morgenen onsdag, efter forlydender om at USA overvejer at nedlægge et forbud mod at handle med op til fem kinesiske teknologiselskaber - heriblandt videoovervågningsselskaber.

Ifølge Bloomberg News, der har oplysningerne fra anonyme kilder, overvejer USA at sortliste de op til fem selskaber og dermed afholde dem fra at købe amerikanske teknologikomponenter eller software - ligesom med Huawei.

Det har blandt andet været medvirkende til, at små stigninger i både de amerikanske og europæiske aktiefutures er blevet udvisket i løbet af morgenen.

SIMCORP OVERRASKER PÅ HOVEDTALLENE

Softwareselskabet Simcorp kom bedre ud af årets første tre måneder, end analytikernes havde ventet. Omsætningen voksede til 99,7 mio. euro i kvartalet, ligesom driftsresultatet steg til 26,4 mio. euro i perioden.

Begge poster var bedre, end analytikerne havde ventet forud for regnskabet. Ifølge medianestiamter indsamlet af Simcorp blandt op til seks analytikere lød forventningen på en omsætning på 97,8 mio. euro og et EBIT-overskud på 24,9 mio. euro.

- Med en solid finansiel præstation og to nye kunder i første kvartal af 2019 har vi fået en god start på året. Vi er glade for at have skrevet under med en berømt industrileder som Willis Towers Watson i Storbritannien, da dette her været et udfordrende marked i nogle år.

- Vores ordrebog forbliver stærk, og vores salgsportefølje fortsætter med at understøtte vores forventninger, siger Klaus Holse, der er administrerende direktør hos Simcorp i regnskabet.

Simcorps aktie endte 0,8 pct. højere i 608,50 kr. tirsdag.

DSV FÅR LØFTET BÅDE ANBEFALING OG KURSMÅL

DSV-aktien kan rykke på sig onsdag morgen, og den kan være en god investering. Det mener Morgan Stanley i hvert fald, da finanshuset har hævet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt".

Kursmålet har også fået et løft, så det nu hedder 750 kr. mod tidligere 615 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Transportaktien faldt 0,5 pct. til 592 kr. tirsdag.

Medicinalselskabet Lundbeck har omvendt fået sænket kursmålet til 310 kr. fra 330 kr. af storbanken Barclays. Anbefalingen lyder dog fortsat på "overvægt", skriver Bloomberg News.

Tirsdag endte Lundbecks aktie 1,9 pct. højere i 274 kr.

ØRSTED-RIVALER SLÅR PJALTERNE SAMMEN

På markedet for havvind, hvor danske Ørsted er en af de helt store spillere, er der nyt om konkurrencesituationen, som generelt er blevet mere intensiv i løbet af de seneste år.

De europæiske energiselskaber Engie og EDP, der konkurrerer med den danske energikoncern, slår nemlig pjalterne sammen på havvind-området og kombinerer deres aktiver i et joint venture.

Dermed skaber de to selskaber sammen en af de største vindudviklere i verden, skriver Financial Times.

Det nye selskab vil investere mindst 15 mia. euro, svarende til 112 mia. kr., i havvindenergi over de næste seks år og sigter efter i 2025 at være den næststørste udvikler i industrien med 5-7 gigawatt havvind opført eller på vej.

Ørsted-aktien steg 1,3 pct. til 534,80 kr. tirsdag.

MERE REGNSKABSNYT UDEN FOR C25

Uden for C25 kommer der onsdag også regnskabsnyt fra en række selskaber.

Allerede forud for den danske handelsstart har Bavarian Nordic offentliggjort sit regnskab for første kvartal. Det viste en stor fremgang på omsætningsposten, ligesom underskuddet også blev mindsket sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig fastholder selskabets sine forventninger til hele 2019. Tirsdag steg aktien 4,8 pct. til 139,95 kr.

Der er også kommet regnskabsnyt fra rederiet Nordic Shipholding, der kom ud af første kvartal 2019 med en løftet bundlinje sammenholdt med samme kvartal sidste år. Derudover fastholder selskabet sine tidligere udmeldte forventninger til helåret.

Tirsdag lå aktien uændret i 0,420.

Derudover er der onsdag også regnskaber fra Salling Bank, Brdr. A. & O. Johansen, Victoria Properties og Rias.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,88%
 
09:40:01

 
7,53%
 
09:40:01

 
4,22%
 
09:40:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder