Aktier/tendens: Udsigt til C25-revanche - Novo i fokus efter studie

Udgivet den 27-03-2023  |  kl. 08:19  |  

Pilen peger på en grøn åbning af det danske aktiemarked mandag, efter at investorerne i USA fredag fik vendt den nedadgående retning til et mindre plus.

Det smitter af på de europæiske indeks, hvor det toneangivende tyske DAX-indeks indikeres pænt op før start.

På selskabsplan kan Novo komme i fokus, efter at medicinalkæmpen fredag eftermiddag kunne præsentere positive data fra et studie. Det sendte aktien i rekord, og i USA er den amerikanske notering steget yderligere.

C25-indekset nåede ikke med på den grønne bølge, der skyllede over USA fredag, og lukkede derfor med et fald på 0,9 pct. til 1735,32.

Kort efter den danske lukning vendte det amerikanske hovedindeks, S&P 500, et fald på 1 pct. og formåede at lukke med et plus på 0,6 pct., da investorerne parkerede den værst frygt for flere bankkollaps.

Både i USA og Europa har centralbankerne og politikere da også været ude og forsøge at mane til ro og har understreget, at den finansielle sektor som udgangspunkt er solid.

Det kom i kølvandet på Deutsche Banks markante nedtur, hvor nervøse investorer frygtede, at den tyske storbank ville lide samme kranke skæbne som Credit Suisse.

NOVO MED POSITIVE DATA

Novo tog fredag endnu et skridt nærmere mod at kunne lancere et vægttabsmiddel i pilleform. Selskabet annoncerede fredag eftermiddag, at det nåede endemålene i fase 3b-studiet Pioneer Plus, hvor effektiviteten og sikkerheden ved vægttab gennem anvendelsen af oral Semaglutid i doserne 25 og 50 mg én gang dagligt er blevet testet.

Novo-aktien, der ellers blev handlet eksklusive retten til udbytte, steg efter nyheden 1,4 pct. til rekordkursen 1049 kr. fra et plus på 0,4 pct. kort forinden.

I USA er aktien fredag lukket 2,1 pct. højere 152,75 dollar. Det svarer til en aktiekurs på 1058 kr. - 9 kr. mere end fredagens slutkurs i København - når der omregnes med den aktuelle dollarkurs.

FORTSAT FOKUS PÅ BANKERNE

Selv om den værste frygt for flere problemer i banksektoren fredag og hen over weekenden er aftaget, er der dog ikke faldet helt ro på endnu.

Investorerne holder formentlig fortsat skarpt øje med ethvert tegn på problemer i sektoren, og det kan give yderligere kursudsving.

Fredag gik det hårdt ud over Deutsche Bank, der faldt 8,5 pct, efter at prisen på at forsikre sig mod en konkurs i den tyske storbank steg markant. Samme udvikling så man i Credit Suisse kort før, at banken i sidste uge blev overtaget af UBS.

Det sendte også de danske banker ned, hvor Jyske Bank faldt 3 pct. til 469,80 kr., og Danske Bank dykkede 2,4 pct. til 136,35 kr.

Værst gik det ud over Nordea, der lukkede med et fald på 9,5 pct. til 69,19 kr. Aktien var dog også under teknisk pres, da retten til et udbytte på 0,80 euro per aktie fragik fredag.

DSV FÅR LØFTET KURSMÅL

Der er mandag blot få analytikerændringer at forholde sig til.

DSV har fået løftet sit kursmål til 1650 kr. fra 1520 kr. hos Carnegie, der gentager anbefalingen "køb".

Aktien endte fredag 1,5 pct. lavere i 1281,50 kr. Inden da var transport- og logistikselskabets aktie steget fire børsdage på stribe.

Derudover har Danske Bank fået hævet sit kursmål til 185 kr. fra 175 kr. af Jyske Bank, der fastholder anbefalingen "køb".

Danske Bank-aktien faldt 2,4 pct. til 136,35 kr. fredag.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯