Aktier/åbning: Banker i toppen af lysegrønt C25

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 09:22  |  
Bang & Olufsen

Med bankaktierne i front stiger de danske aktier ved åbningen som ventet. Danske Bank og Jyske Bank er i toppen, og i den tunge ende ligger aktierne i Zealand, Pandora og Vestas. Uden for eliteindekset stiger B&O efter sit regnskab.

C25-indekset stiger efter godt et kvarters handel knap 0,3 pct. til 1970,62 efter en stigning onsdag på 0,5 pct.

BANKER I TOP

Danske Bank og Jyske Bank har indtaget topplaceringerne torsdag ved åbningen med stigninger på 1,1 pct. til henholdsvis 206,80 kr. og 550,50 kr. Umiddelbart uden selskabsspecifikt nyt.

PANDORA, VESTAS OG TORM MED ANALYTIKERNYT

Spanske Santander har kigget nærmere på Vestas, der er blevet sænket til "neutral" fra outperform". Samtidig er kurmålet banket ned til 190 kr. fra 230 kr.

Vestas-aktien åbner med et fald på 0,8 pct. til 161,45 kr. Aktien er den mest faldende C25-aktie indtil videre i år med et fald på knap 25 pct.

Kursmålet for aktierne i Pandora sænkes til 920 kr. fra 1050 kr. af canadiske RBC, der fortsat har anbefalingen "underperform" af aktien. Canadierne har haft anbefalingen "underperform" siden januar sidste år, hvor kursen var lige 500 kr.

Pandora åbner torsdag i 979 kr. efter et fald på 1,8 pct. Aktien er i indeværende uge faldet over 6 pct.

Det nyeste medlem af C25, rederiet Torm , har fået indledt analysedækningen hos børshuset Arctic Securities. Det sker med anbefalingen "køb" og et kursmål på 326,92 kr.

Aktien åbner torsdag med et plus på 0,4 pct. til 273,20 kr.

B&O MED REGNSKAB OG KAPITALFORHØJELSE

B&O fremlagde sent onsdag tal for regnskabsåret 2023/24, hvor fokus har været på at fortsætte eksekveringen af strategien Luxury Timeless Technology og styrke selskabets position som luksusvaremærke. På de overordnede linjer bakkede omsætningen da også med 6 pct. Selskabets bruttomargin var rekordhøj og EBIT-marginen før særlige poster den bedste i mere end fem år.

B&O vil nu accelerere sin strategieksekvering og har i den forbindelse sat nye finansielle mål. Det kræver yderligere investering og derfor planlægger selskabet en kapitalforhøjelse på 20 pct.

- Årsregnskabet er bedre end ventet. Guidance er forsigtig og ikke noget som investorerne vil finde værdiskabende, konstaterer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen i en kommentar.

Han venter investorerne blandt andet vil fokusere på strategiplanen og udvidelsen af kapitalen.

B&O-aktien faldt 0,3 pct. onsdag, men stiger torsdag 0,9 pct. til 9,31 kr.

NOVO FORTSÆTTER NED

Novo Nordisk har fået negativt nyt. Topsællerterne Ozempic og Wegovy, der begge baserer sig på det aktive stof Semaglutid, er i et studie blevet forbundet med højere risiko for den sjældne form af synstab NAION, skriver Bloomberg New. Studiet omfattede dog meget få patienter i begge kategorier, hvilket forringer den statistiske værdi, hvorfor der er behov for større studier til at be- eller afkræfte resultaterne, fremhæver studiets forfattere.

Onsdag faldt Novo Nordisk-aktien 2,6 pct. til 967,50 kr. og torsdag åbner den med et fald på 0,2 pct. til 965,40 kr.

Den fortsatte nedtur for aktien, der dog er steget knap 40 pct. i år, blev igangsat af kritik fra USA's præsident, Joe Biden, der i et debatindlæg i USA Today tirsdag kritiserede Novo og resten af branchen for at flå amerikanerne med priserne på vægttabsmidler. Han betegner de høje listepriser som grådighed og meldte ved samme lejlighed ud, at man vil gøre alt, hvad man kan, for at sænke priserne.

Der er dog tale om en ensidig udlægning, mener Novo.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder