Aktier/åbning: Danske Bank belønnes for stærk bundlinje og udbytte - Mærsk sejler ned

Udgivet den 19-07-2024  |  kl. 09:13  |  
Arkiv: Foto

Der er lagt op til endnu en blandet afslutning på en hektisk og volatil uge, der har været præget af effekterne fra den dramatiske udviklinger i den amerikanske valgkamp, der har overskygget både regnskaber og nøgletal.

Fredag er det imidlertid en af sværvægterne på det danske aktiemarked, der har fremlagt regnskab, og det bliver belønnet med en plads i toppen af C25-indekset ved åbningen. Landets største bank, Danske Bank, har i andet kvartal leveret en stærk bundlinje og melder om udbytte og fastholdte forventninger.

Også Novo Nordisk kan komme i fokus efter en svær uge, hvor aktien indtil videre har tabt 9,5 pct. og har høstet et par ændrede kursmål. Hertil er der mulighed for mere opmærksomhed til Rockwool, der opjusterede torsdag, hvilket har fået flere analytikere til at spå ændrede estimater.

Ved åbningen dykker det samlede danske C25-indeks med 0,2 pct. til 1924,92. Dermed lægger der mere til plusset på 0,3 pct. torsdag, men indekset er dog faldet 3,8 pct. over de fire første handelsdage.

Det brede amerikanske aktiemarked faldt 0,8 pct. torsdag, og størstedelen af droppet kom efter dansk lukketid. De asiatiske markeder har reageret med brede kursfald fredag.

DANSKE BANK MED STÆRK BUNDLINJE OG UDBYTTE

Danske Bank har fremlagt regnskab for andet kvartal, og som en række andre banker var spændingen om kvartalstallene begrænset, da en opjustering sidst i juni allerede have lagt forventningerne frem.

Banken fik stærke gebyrindtægter, der sender bundlinjen over forventning, og det stærke finansielle resultat får banken til at sende penge tilbage til aktionærerne, mens en hensigt om mere samtidig luftes. Samlet varsler banken udbytte på over 22 mia. kr.

Danske Bank stiger 5,1 pct. til 209,60 kr.

NOVO FÅR KURSMÅLSLØFT

Investorerne i Novo Nordisk kan måske se lidt lys for enden af tunnelen i form af et øget kursmål fra storbanken HSBC. Den britiske bank med rødder i Hongkong, øger målet til 1150 kr. fra 1030 kr., mens købsanbefalingen af Novo-aktien gentages. Også Goldman Sachs har løftet Novos kursmål, der nu lyder på 1090 kr. mod hidtil 1070 kr. Også her er anbefalingen "køb".

Novo Nordisk faldt 3,5 pct. torsdag til 887 kr, og dermed kan ugens samlede drop kan gøres op til 9,5 pct.

Ingeniør- og mineudstyrskoncernen FLSmidth har fået skåret en lille bid af kursmålet hos Carnegie, der vurderer potentialet i aktien til 370 kr. mod hidtil 375 kr. Anbefalingen "hold" fastholdes.

FLSmidth falder 0,9 pct. til 338 kr.

I bunden dykker Mærsk-aktierne mest med et minus på 2,3 pct. til 10.790 kr. for B-aktien.

Det sker efter friske ratetal, der viser et fald på 3,6 pct. i SCFI-indekset, der dækker ruterne ud af Shanghai. Det er anden uge i træk, at indekset falder, efter en lang periode med stigninger.

ROCKWOOL OPJUSTEREDE

Stenuldskoncernen Rockwool løftede kort før børsens lukketid torsdag forventningerne til 2024. Analytikerne havde forudset trækket, idet de kaldte den tidligere prognose "konservativ".

Opjusteringen sker efter en stærk udvikling i andet kvartal, og koncernen venter nu en indtjeningsgrad på omkring 17 pct. mod hidtil i omegnen af 15 pct.

De nye forventninger er dog højere, end hvad både Sydbank og Citi havde forudset, og derfor kan det give anledning til at skrue lidt på estimaterne.

Rockwool stiger 1,8 pct. til 3030 kr. ved åbning.

NOBLE VIL AFNOTERES I KØBENHAVN

Boreselskabet Noble ønsker at blive afnoteret fra fondsbørsen i København for at koncentrere sig om noteringen på børsen i New York. Noble Corporation indeholder det tidligere Maersk Drilling, der fusionere med amerikanske Noble efter udskillelsen fra Mærsk-koncernen.

Noble falder 2,2 pct. til 317 kr. ved åbning.

NYT FRA PROTESESELSKAB

Embla Medical, der tidligere var kendt som Össur, meddelte torsdag aften, at det amerikanske Centers for Medicare & Medicaid Services har færdiggjort et nyt forslag, der skal øge adgangen til tilskud til knæproteser for benamputerede.

Ifølge selskabet betyder den nye klassificering, at yderligere en stor gruppe amerikanske patienter får adgang til proteserne, som bliver solgt af blandt andet det islandske selskab.

Aktien stiger 0,7 pct. til 29,20 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder

17:00 Tirsdagens obligationer: Voldsomt prisfald på olie sendte renterne baglæns
16:03 Vigtigt amerikansk aktivitetsindeks skuffer i august
15:58 Ørsted får hævet kursmål af norsk børshus til 475 kr. fra 445 kr.
15:45 USA/åbning: Wall Street indleder september klædt i rødt - Tesla går mod strømmen
15:28 Norwegian stiger efter svenske planer om droppet flyskat
14:58 Den svenske regering vil afskaffe flyskatten fra juli 2025
14:46 Baltic Dry-indekset stiger med 1,5 pct. tirsdag
14:34 Oliepriserne dykker på mulig hurtig aftale mellem stridende parter i Libyen
14:32 Aktierådgiver: VW's mulige fabrikslukning bør være et faresignal for investorer
14:15 USA/tendens: Rød start i sigte med fokus på Tesla og US Steel
13:19 Boeing slår bak i formarkedet efter sjælden salgsanbefaling
13:18 NKT-rival på rekordkurs efter Grækenland og Cypern enes om finansiering af kabelforbindelse
12:49 Europa/aktier: Store fald i minesektoren trækker ned - NKT-rival sætter rekord
12:27 Airbnb opfordrer New York til at droppe regler om kortidsudlejning
12:13 Norden får grønt lys til overtagelse af norsk rederi
11:55 Novo melder om problemer med at møde efterspørgslen på Ozempic i Europa
11:36 Aktier/middag: Ørsted topper grønt C25-indeks efter stor britisk aftale
11:27 SAP's teknologidirektør fratræder efter "upassende" opførsel
11:19 Obligationer/middag: Lille rentefald op til aktivitetsindeks fra USA
11:16 Finanstilsynet indskærper: Bankerne leverer mangelfuld dokumentation for service