Aktier/åbning: Trygs rekordresultat trumfer Jyske Banks opjustering i grøn handelsstart

Udgivet den 11-10-2024  |  kl. 09:18  |  
Maersk

Forsikringskoncernen Tryg har med rekordtal sparket gang i den danske sæson for regnskaber. Og det er sket med bravour, og investorerne sender i de første handler aktien op.

Dog er Jyske Bank også oppe og ringe med en opjustering, umiddelbart før handlen gik i gang fredag morgen. Også Mærsk-aktierne er at finde i C25-toppen.

Senere fredag kommer der flere store amerikanske banker på banen med tal for årets tredje kvartal.

Oveni har Genmab fået analysenyt, hvor kursmålet er skåret, men fortsat ligger et stykke over den aktuelle aktiekurs.

- Aktiemarkederne afventer regnskaber for de store amerikanske virksomheder, som for alvor begynder senere i dag, hvor der kommer regnskab fra den store amerikansk bank JP Morgan. Det vil være en retningspil for, hvor godt banksektoren har klaret sig i løbet af tredje kvartal, hvor vi har fået den første rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, som har efterladt meget aggressive forventninger til yderligere rentenedsættelser de kommende 12-18 måneder, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker i Nordea, i en morgenkommentar.

Samlet ligger C25-indekset uændret i 1934,56 i de første handler. Ender dagen med et plus, er C25 steget fire ud af ugens fem handelsdage. Indekset er samlet set steget over ugen fra 1916,18 i fredags.

TRYG MED REGNSKAB

Som den første i C25 er Tryg kommet ikke bare med regnskab, men med et rekordregnskab for tredje kvartal 2024 fredag morgen.

Lavere udgifter til vejr- og storskader løfter forsikringskoncernens resultater, der er præget af rekorder på flere poster.

Resultatet af forsikring steg i tredje kvartal kvartal til rekordhøje 2130 mio. kr. fra 1513 mio. kr. i samme periode sidste år mod ventet 2062 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Tryg op til regnskabet. Også på bundlinjen er i rekordhøje 1611 mio. kr. sammenlignet med 914 mio. kr. i samme kvartal året før mod ventet 1575 mio. kr.

Aktien ligger med i toppen af eliteindekset med et plus på 1,9 pct. til 161 kr.

Mærsk har fået ratenyt i form af spotpriserne for containerfragt fra Shanghai til en række destinationer over hele verden. Det såkaldte SCFI-indeks falder 3,4 pct. og tendensen er dermed den samme i forhold til torsdagens rateopgørelse fra World Container Index (WCI), der opgøres af konsulenthuset Drewry, der viste et fald for 13. uge i træk.

B-aktien stiger 1 pct. til 9980 kr. i den indledende handel.

Jyske Bank har skruet op for forventningerne til hele 2024 på grund af gunstige finansielle markleder med faldende markedsrenter, der bidrog til væsentlige kursreguleringer i tredje kvartal

Jyske Bank følger dermed i rækken af banker, der har opjusteret forventningerne de seneste uger.

Aktien stiger 0,8 pct. til 529,50 kr. - og det er nok til at toppe eliteindekset fredag morgen.

Danske Bank hives med op med et plus på 0,6 pct. til 198,95 kr.

ANALYTIKERNYT TIL FLERE

Finanshuset Barclays sætter sit kursmål for Genmab ned med 16 pct. Det er nu på 2100 kr. mod før 2500 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen "overvægt" gentages i samme omgang.

Aktien stiger 0,1 pct. til 1607 kr.

GN får sat kursmålet ned af ABG Sundal Collier til 200 kr. fra 225 kr. Købsanbefalingen gentages.

GN ligger uændret i 140,20 kr. i den indledende handel.

Blandt sidepapirerne får Netcompany nu en købsanbefaling fra ABG, der tidligere havde aktien på "hold". Kursmålet hæves med 30 kr. til 340 kr.

Aktien starter dagen ud med et plus på 2,6 pct. til 304,60 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder