Ambu får amerikansk ja til nyt engangsendoskop

Udgivet den 28-05-2019  |  kl. 17:25  |  
Arkiv: Foto

Ambu har fået godkendt engangsendoskopet Ascope 4 RhinoLaryngo Slim til øre-, næse- og halsprocedurer af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det fremgår af en meddelelse på FDA's hjemmeside.

Godkendelsen var ventet af medicoselskabet, der havde regnet med et amerikansk ja til at lancere produktet i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19, der løber til udgangen af juni.

Godkendelsen er positivt nyt for Ambu, vurderer Søren Løntoft Hansen, der dækker medicosektoren som senioranalytiker hos Sydbank.

- Det er positivt, at Ambu har fået denne her godkendelse. Der er 11 mio. procedurer på øre-næse-hals-området, og endoskopet adresserer 95 pct. af dem, så det bliver spændende at se, hvordan lægerne tager imod det, siger han.

Han vurderer, at medicoselskabet står klar til at skubbe endoskopet ud over rampen, men at sommerferien godt kan forsinke lægernes test af produktet.

- Et eventuelt salg vil derfor først få effekt for fjerde kvartal af det forskudte regnskab, ligesom et meningsfuldt salg nok først vil komme efter det her regnskabsår, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen.

Ambu afventer fortsat en FDA-godkendelse af produktet Ascope 4 RhinoLaryngo Intervention.

Ambu-aktien steg tirsdag 2,1 pct. til 110,65 kr. Siden medicoselskabet 10. maj overraskende offentliggjorde, at Juan-José Gonzalez ville erstatte Lars Marcher som topchef, er aktiekursen faldt 37,1 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder