Ambu får dugfrisk købsanbefaling fra Handelsbanken

Udgivet den 28-11-2019  |  kl. 09:05  |  
Arkiv: Foto

Ambu-aktien er torsdag åbnet med en stigning på 1,7 pct. til 118,50 kr., efter at aktierne i medicokoncernen er blevet en del af Handelsbankens aktieunivers og får anbefalingen "køb" med et kursmål på 150 kr.

Det fremgår af et analysenotat torsdag morgen.

Finanshuset vurderer, at Ambus nye engangsendoskoper kan sikre selskabet en solid markedsposition, og finanshuset ser til trods for den dyre prisfastsættelse - med en estimeret pris per indtjeningskrone (P/E) på 73,7 for regnskabsåret 2020/21 - ikke andre selskaber, der tilbyder samme vækst.

Handelsbanken venter en årlig procentvisvis vækst i de kommende fem år på omkring 20 pct. i visualiseringsdivisionen, mens nye produktlanceringer vil understøtte overskudsgraden med 100-300 basispunkter.

- På trods af, at Ambus forretningsområder indenfor anæstesi- og diagnostikprodukter ikke tilbyder et stort vækst- og marginpotentiale, vurderer vi, at indtjeningen fra disse forretningsområder understøtter et større fokus på visualiseringsområdet, skriver Handelsbanken.

Onsdag faldt Ambu-aktien 1,2 pct. til 116,55 kr., efter at to andre huse, Redburn og Bank of America - Merrill Lynch, indledte dækning.

Redburn anbefaler "køb", mens Bank of America - Merrill Lynch er noget mindre begejstret og giver aktien sin negative anbefaling "underperform".

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder