For Ambus vedkommende handler det stadig om investortillid siger Sydbank-analytiker

Udgivet den 11-07-2024  |  kl. 10:55  |  
Arkiv: Foto

Ambus opjustering belønnes torsdag med en topplacering i det danske C25-indeks, der bekræfter, at medicoselskabet fastholder sit momentum.

Samtidig understøtter det aktien, at selskabet nu har bekræftet, at man som minimum kan indfri konsensus i markedet, hvis da ikke mere.

Det fortæller Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Ambu opjusterede også forventningerne forud for sit andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2023/24. Dengang var der tale om en noget konservativ prognose sammenlignet med forventningerne i markedet.

I den forbindelse fortalte selskabets finansdirektør, Henrik Skak Bender, at Ambu sætter forventninger, som man "komfortabelt" kan levere. Det er ud fra samme filosofi, at den nye prognose er fastsat, fortæller han torsdag til MarketWire.

- Det var i nogen grad ventet, at man som minimum ville indfri den høje ende af det tidligere prognoseinterval, og der var måske også en forventning om en opjustering - den kommer så i forbindelse med den positive udvikling i tredje kvartal, siger Søren Løntoft Hansen.

Ambu venter nu en organisk vækst i spændet 12-14 pct. og en driftsmargin før særlige poster på 11-13 pct. Midtpunktet for de nye forventninger flugter nu med konsensus i markedet, tilføjer senioranalytikeren.

Opjusteringen er blevet taget godt imod på det danske aktiemarked, hvor Ambu stiger 5,1 pct. til 138,65 kr. efter en forlænget åbningsauktion.

- Stigningen afspejler, at man har vished om, at Ambu er i stand til at indfri konsensus i markedet og måske også er i stand til at overgå dem, siger Søren Løntoft Hansen og tilføjer, at analytikernes estimater for Ambu nok skal løftes en tand efter opjusteringen.

Samtidig er det fortsat en prioritet hos ledelsen i Ambu at pleje den tillid fra markedet, som topchef Britt Meelby Jensen har forsøgt at genetablere efter talrige nedjusteringer under hendes forgænger Juan Jose Gonzalez.

- Ledelsen ved godt, at for Ambus vedkommende handler det stadig om investortillid og at indfri de forventninger, man annoncerer, siger senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯