Ambu/Sydbank: Ser kæmpe salgspotentiale - indleder med "køb"

Udgivet den 21-11-2018  |  kl. 16:22  |  
Arkiv: Foto

Ambus salg vil vokse kraftigt i de kommende år, mener Sydbank, der har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb".

Forretningsområdet visualisering er helt central for selskabets vækststrategi frem mod 2020, og Sydbank ser især området for tarm-endoskopi som afgørende, da der årligt er tale om et ret stort procedurer, i alt 50 mio., der benytter sig af endoskoper til kikkertundersøgelser.

- Ambu vil med lanceringen af endoskopet SC210 i starten af dette regnskabsår entrere markedet for tarm-endoskopi. Vi indregner i vores basisscenarie, at Ambus markedsandel på længere sigt vil udgøre 5 pct. af de i alt 50 mio. tarmprocedurer, hvilket vi ikke anser som specielt aggressivt, skriver analytiker Søren Løntoft Hansen i et notat.

Oven i kommer så kommende lanceringer af engangs-endoskoper til brug i tolvfingertarmen, til høre-næse-hals- og urologi-procedurer. I alt ventes Ambus produkter på sigt at adressere 100 mio. årlige procedurer.

- Vi indregner en samlet markedsandel for Ambu på bare 7 pct. på markedet for endoskopi, hvilket vil bidrage til et markant løft af omsætningen og indtjeningen i de kommende år, skriver analytikeren.

Selskabets omsætning, der landede på 2,6 mia. kr. i 2017/18, spår Sydbank vil stige til 6,2 mia. kr. i 2020/21.

I 2022/23 indikerer Sydbanks modeller desuden mulighed for, at omsætningen i Ambus visualiseringsforretning er næsten tidoblet til over 8 mia. kr. fra 836 mio. kr. i 2017/18.

Dertil kommer en ventet organisk vækst på 4-5 pct. i de to øvrige forretningsområder anæstesi og PMD, der blandt andet rummer elektrodeforretningen.

Den stigende omsætning regner Sydbank desuden med vil blive vekslet til overskud efter skat på 1455 mio. kr. i 2020/21 mod 337 mio. kr. i det netop afsluttede regnskabsår.

Sydbank understreger dog, at estimaterne er afhængige af, at en del produktlanceringer falder ud som ventet.

- Vores købs-anbefaling bygger i høj grad på antagelser om penetreringen for produkter, der endnu ikke er blevet lanceret. Derfor er vores estimater naturligvis behæftet med stor usikkerhed, hedder det i notatet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder