Amerikansk chipproducent bliver belønnet for stærk vækst

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 07:15  |  

En overraskende stærk vækst i omsætningen og indtjeningen hos den amerikanske chipproducent Nvidia i årets fjerde kvartal skabte begejstring blandt investorerne på det amerikanske aktiemarked.

I eftermarkedet torsdag tog aktien et hop på 5,2 pct., efter at selskabet offentliggjorde sit årsregnskab for 2019 efter børslukketid i USA.

I fjerde kvartal omsatte chipproducenten fro 3,11 mia. dollar, og det er en vækst på 41 pct. sammenlignet med i samme periode året før.

Den markante forbedring overgik også forventningen hos analytikerne, der havde regnet med en omsætning i perioden på 2,96 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Indtjeningen tog også et hop i årets fjerde kvartal, hvor Nvidias justerede indtjening per aktie blev opgjort til 1,89 dollar.

Det er en fremgang fra 0,80 dollar i samme periode året forinden, og samtidig var det en positiv overraskelse for analytikerne, som havde sat næsen op efter en stigning til 1,66 dollar per aktie.

I første kvartal af 2020 forudser det amerikanske selskab, der har base i staten Californien, en omsætning på omkring 3 mia. dollar. Ifølge Bloomberg News har Nvidia fastsat en ramme på plus/minus 2 pct., som forventningerne kan afvige med

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder