Amerikansk medicinalselskab banker op: Novartis rygtes interesseret

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 12:04  |  

Amerikanske Medicines Company banker op i formarkedet, efter at Bloomberg News har kunnet fortælle om opkøbsinteresse for selskabet.

Aktien i selskabet, der er ved udvikle et lovende lægemiddel til at sænke kolesteroltal, stiger ifølge finansmediet 21 pct. til 71 dollar i formarkedet.

Der er ifølge anonyme kilder flere selskaber, der er interesseret i Medicines Company, herunder schweiziske Novartis.

Parterne har angiveligt holdt drøftelser, og Novartis er i gang med en due dilligence af Medicines Company, siger kilderne til Bloomberg News.

Der er dog ifølge de anonyme kilder også andre interesserede købere. Derfor er det ikke sikkert, at parterne når til enighed.

Selskabets lægemiddelkandidat inclisiran nåede en milepæl i sommer, da et senfase-studie viste, at det halverede dårlige kolesteroltal over 18 måneder.

Mandag kunne selskabet så fortælle, at behandlingen nåede alle mål i det seneste studie, der viste varige og potente resultater i at sænke kolesteroltal.

Medicines Company planlægger at søge om at få godkendt lægemidlet i USA i fjerde kvartal og i Europa i det første kvartal af 2020.

Aktien i Medicines Company er mere end tredoblet i værdi i 2019. Selskabet har ifølge Bloomberg News selskabet en markedsværdi på omkring 4,7 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder