Amerikanske aktietilbagekøb i ny rekord

Udgivet den 10-07-2018  |  kl. 23:18  |  

De børsnoterede amerikanske selskaber annoncerede rekordstore aktietilbagekøb i andet kvartal. Udviklingen viser, hvordan selskabsledelserne har valgt at benytte den skatterabat, som USA's præsident, Donald Trump, sidste år fik igennem med sin skattereform.

I perioden fra og med april til og med juni har de amerikanske selskaber annonceret aktietilbagekøb for intet mindre end 437 mia. dollar, skriver Financial Times med henvisning til researchvirksomheden TrimTabs. Dermed er rekorden fra kvartalet før på 242 mia. dollar overgået. Aktietilbagekøbene, som blev annonceret i andet kvartal, svarer til næsten 1570 mia. kr.

- Det amerikanske erhvervslivs ageren antyder, at de fleste fordele fra sænkningen af selskabsskatten vil flyde tilbage til investorerne generelt og til topledelserne i særdeleshed, lyder kommentaren fra TrimTabs.

TrimTabs noterer sig, at de fleste topchefer har bonusordninger, som drager nytte af tilbagekøb og stigende aktiekurser. Modsat er der afsat meget få af skattemidlerne, ifølge researchhuset, til medarbejderne i virksomhederne.

Spørgsmålet er også, om virksomhederne, der starter deres regnskabssæson for andet kvartal i denne uge, fortsat vil investere i forretningen. Med handelskrigen højt på dagsordenen er frygten den, at investeringslysten dæmpes, og det vil ramme den økonomiske vækst fremadrettet.

Investeringerne steg med 24 pct. i første kvartal til 166 mia. dollar, ifølge Credit Suisse. Det var ganske vist mindre end, hvad man brugte på tilbagekøb, men væksten var kraftigere.

- Investeringsvæksten forbedrer sig for første gang i seks år, og det spiller en nøglerolle i den økonomiske genrejsning. Denne udviklingen giver os nogen grund til optimisme omkring varigheden af denne cyklus, skrev cheføkonom Chetan Ahya hos Morgans Stanley sidste måned, ifølge Financial Times.

Ifølge TrimTabs var der 63 selskaber, som annoncerede tilbagekøb for mere end 1 mia. dollar i andet kvartal. Apple toppede listen, da man løftede sløret for et tilbagekøbsprogram på 100 mia. dollar. Bankerne tegnede sig samlet for 112 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,83%
 
09:29:01

 
7,71%
 
09:29:01

 
4,22%
 
09:29:01

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder