Amerikanske finansgiganter indleder ventet positiv regnskabssæson

Udgivet den 13-04-2018  |  kl. 07:57  |  

Den kommende regnskabssæson bliver for alvor indledt fredag med en stribe amerikanske finansgiganter, der ventes at føre an med ganske fornuftige resultater.

Sådan lyder vurderingen blandt flere markedsiagttagere, herunder Philip Jagd, der er chefstrateg i Nordea. Ifølge ham bliver eftermiddagens regnskaber fra JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo nogle af dagens absolutte højdepunkter, ligesom de har mulighed for at hive det samlede aktiemarked opad.

- Torsdag leverede verdens største kapitalforvalter, Blackrock, et regnskab, der på trods af uroen i finansmarkederne i første kvartal oversteg forventningerne. Med 28 pct. indtjeningsvækst var fremgangen over de 25 pct., der forventes for sektoren under et og også over forventningerne til selskabet selv.

- Det er denne høje indtjeningsfremgang, der sammen med en rimelig prissætning og positiv effekt af stigende renter gør finanssektoren værd at overvægte. Finanssektoren var sammen med to af vores andre sektorovervægte, råvarer og it, de bedste i torsdagens amerikanske markeder, siger Philip Jagd i en skriftlig kommentar.

STIGENDE RENTER GODT FOR BANKER

Forventningen om positive finansregnskaber bliver delt af Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet. Han peger på, at renterne i de seneste kvartaler generelt har været på vej opad, hvilket alt andet lige er godt for bankernes rentemarginaler.

Den fordelagtige renteudvikling er med til at løfte investorernes forhåbninger til finansgiganterne, som da også har tradition for at leve op til dem.

- Normen er, at bankerne kan levere i forhold til forventningerne, men at bankaktionerne har svært ved at stige umiddelbart selv på gode regnskaber, siger Per Hansen i en skriftlig kommentar.

Ifølge Nordnets investeringsøkonom tegner de amerikanske regnskaber i deres helhed til at blive rigtig gode, og forud for de kommende ugers regnskaber ventes der en overordnet indtjeningsfremgang på 17 pct.

- Fremgangen er drevet ikke mindst af den amerikanske skattereform, stigende renter og højere oliepriser, men også af et godt underliggende bredt funderet indtjeningsmomentum.

- Hvis det går, som det plejer, vil de amerikanske virksomheder overpræstere i forhold til forventningerne med 2-3 pct.point, og den samlede indtjeningsvækst vil blive på tæt på 20 pct. En betydelig del af denne fremgang vil være af engangskarakter og skyldes lavere selskabsskatter, siger Per Hansen.

Regnskaberne fra JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo bliver fredag offentliggjort henholdsvis klokken 13.00 og klokken 14.00 for de to sidstnævnte.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
1,69%
 
19/10/18

 
1,48%
 
19/10/18

 
1,04%
 
19/10/18

 
-1,18%
 
19/10/18

 
-2,08%
 
19/10/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder