Asien: Investorer tvivler på fed-politik - NY

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 06:51  |  

De asiatiske aktier ligger blandet fredag, hvor investorerne fordøjer torsdagens data for den højeste inflation i USA i mange år, der fortsat får investorer til at tvivle på den amerikanske centralbanks fortsatte afvisning af stramninger af pengepolitikken.

- Torsdagens offentliggørelse er blot en i en lang række af beviser for, at inflationen ikke bare stiger, og er mere end bare en forbigående effekt. Men Fed kan stadig ikke pege på nogen afvigelse fra inflationsforventningerne, der bakker op på det fortsatte mantra om forbigående inflation. Den køber markedet for tiden, siger cheføkonom Rob Carnell fra ING i Singapore til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,3 pct.

Sideløbende peger de amerikanske futures på en let positiv åbning i New York åbner senere på dagen. Dow Jones og S&P 500 indikeres at stige marginalt, mens Nasdaq står til at øge godt 0,1 pct.

I Japan forsøger investorerne af finde retningen.

- Markedet er tynget af usikkerheder. Det er svært for investorer at beslutte sig for at sælge eller købe, når Nikkei svæver rundt tæt på 29.000-niveauet, da de ikke nødvendigvis er optimistiske med hensyn til de japanske markedsudsigter, siger chefanalytiker Jun Morita fra Chibagin Asset Management i Tokyo ifølge Reuters.

Det toneangivende aktieindeks Nikkei ligger med et marginalt tab på under 0,1 pct., og det brede Topix-indeks viger samtidig godt 0,1 pct.

På det kinesiske fastland er investorerne generelt negative. Shanghai Composite falder 0,3 pct., og CSI 300 dropper 0,8 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks ligger samtidig med et plus på 0,4 pct.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul med et plus på 0,6 pct., Taiwans Taiex-indeks øger 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks stiger 0,1 pct.

Australiens ASX-indeks ligger med et plus på 0,3 pct. kort før lukketid.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 0,0
Topix -0,1
Hongkongs Hang Seng +0,4
China Shanghai Composite -0,3
China CSI 300 -0,8
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi +0,6
Indiens BSE Sensex +0,5
Singapores STI +0,1
Sydney ASX 200 +0,3

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder