Asien: Negativ kvartalsafslutning uden mange lyspunkter - NY

Udgivet den 30-09-2022  |  kl. 06:41  |  

Der er ikke meget hjælp at hente for de asiatiske investorer på tredje kvartals sidste handelsdag. Aktiemarkederne dropper igen som afslutning på den værste måned siden covid-pandemien slog igennem og pressede de globale aktiemarkeder i knæ for to år siden.

Nu er det uro på valuta- og obligationsmarkederne, aggressive centralbanker, bekymring om global recession og stigende geopolitisk risiko, der sender aktierne til tælling.

- Den "foruroligende triade" med stigende kurser, aftagende vækst og stærk dollar er blevet intensiveret, siger chefstrateg Timothy Moe fra Goldman Sachs Asia-Pacific til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan er så godt som uændret efter et rekyl i Hongkong og det kinesiske fastland.

De amerikanske futures indikerer samtidig yderligere kursfald i New York på 0,2-0,3 pct., når det amerikanske marked åbner senere fredag.

I Tokyo læner investorernes sig fortsat op ad de amerikanske markeder, mens halvårsafslutning i det japanske regnskabsår får en "vent-og-se-attitude" frem blandt investorerne.

- Japanske aktier fortsætter sandsynligvis med at falde, i takt med drop i de europæiske og amerikanske, skriver SBI Securities i er notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset falder 2,2 pct., og Topix-indekset dropper 2,0 pct.

De kinesiske investorer er tilbageholdende efter blandede økonomiske data og den forestående "National Day Golden Week", der holder de finansielle markeder på fastlandet lukket hel næste uge.

Shanghai Composite og CSI 300 viger begge 0,2 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 0,1 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser er Taiwans Taiex-indeks i minus med 1,2 pct., Kospi-indekset i Seoul dropper 0,4 pct., ligesom Singapores Straits Times-indeks falder 0,4 pct.

Det australske ASX-indeks i Sydney står til at lukke med et tab på 1,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -2,2
Topix -2,0
Hongkongs Hang Seng -0,1
China Shanghai Composite -0,2
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex -1,2
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 -1,2

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯