Asien: Tæt på to års top men udsvingene er begrænsede

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 06:53  |  

De asiatiske aktier ligger tæt på et to-års højdepunkt onsdag, hvor investorerne generelt tager en puster oven på tirsdagen så godt som intetsigende kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

Powells budskabet var, at Federal Reserve hverken må gøre for meget eller for lidt og det i en hastighed, der hverken er for hurtigt eller for langsom.

Men den seneste tids vigende arbejdsmarkedsdata hvor dog sat sine spor, idet han samtidig bemærkede, at centralbanken nu "står over for tosidede risici" og ikke længere alene kan fokusere på inflation.

- Han indikerede, at Federal Reserves reaktionsfunktion skifter til en lempende bias i betragtning af det betydeligt afkølede arbejdsmarked. Men han afviste ikke desto mindre at komme med en klar tidslinje for rentenedsættelser, siger chefstrateg Alvin Tan fra RBC Capital Markets i Singapore til Reuters.

Markedsdeltagerne ser nu frem mod torsdagens amerikanske forbrugerpriser, der kan give større sikkerhed for en amerikansk rentenedsættelse i september efter sidste fredags bløde arbejdsmarkedsrapport.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer stigninger på 0,2-0,3 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner i eftermiddag.

I Japan var Nikkei-225 indekset på rekordkurs men gevinsthjemtagning har fået overtaget og indekset falder 0,1 pct. Også Topix indekset klarer sig skidt, da indekset falder 0,3 pct.

De kinesiske investorer i Hongkong får en smule af de seneste dages tab tilbage.

Hang Seng-indeks øger 0,3 pct., mens Shanghai Composite falder 0,3 pct., og CSI 300 ligger så godt som uændret.

I Taipei og Seoul er udsvingene yderst begrænsede. Taiex-indekset har vendt et plus på under 0,1 pct. til et minus i samme størrelsesorden, mens Kospi-indekset er vendt tilbage til udgangspunktet.

Singapores Strait Times ligger derimod med en stigning på 0,6 pct., mens børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,1
Topix -0,3
Hongkongs Hang Seng +0,3
China Shanghai Composite -0,3
China CSI 300 0,0
Taiwan Taiex -0,1
Sydkoreas Kospi 0,0
Indiens BSE Sensex -0,3
Singapores STI +0,6
Sydney ASX 200 -0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder